Out-of-the-box bespaartips voor ondernemers

4 minuten leestijd

Wie als ondernemer net wat minder kwijt wil zijn dan de kosten voor energie, moet eens verder denken dan beter isoleren en vaak genoeg vergelijken. In plaats daarvan zijn er namelijk ook talloze andere opties om voor te gaan. Vooral als het gaat om energie zakelijk voor zzp is er nog veel te winnen. Zeker ook omdat je dan naast je zakelijke situatie ook je thuissituatie erin moet meenemen. Daarom is het zeker de moeite waard om eens naar wat tips te kijken die je niet elke dag tegenkomt. Dit kan je veel geld helpen besparen.

Aan de slag met energiebelasting
Een punt waarop de kosten op kunnen lopen als het om energie gaat, is de energiebelasting. Daar is echter juist ook het nodige aan te doen. Dat komt omdat de hoogte van de som afhankelijk is van diverse flexibele factoren. De mate van verbruik en het soort woonsituatie dat je hebt bijvoorbeeld. Dit is dus een goede wijze waarop je kunt besparen. Het vergt wel enige kennis, dus het is ook wel zaak om te kijken of je de tijd vrij kunt maken om hier alles over te leren. Dit is wel de moeite waard.

Het terugdringen van verbruik
Zoals gezegd is de hoogte van de belasting deels ook afhankelijk van de mate van verbruik. Dit terugdringen laat het mes dus aan twee kanten snijden. Het is namelijk zo dat je dan minder kwijt bent aan het verbruik zelf. Tegelijkertijd gaan dus ook de kosten voor de belasting om laag. Waardoor je dus alleen maar nog lager uitkomt. Wanneer je kijkt wat dit je oplevert op jaarbasis, dan wordt het dus ineens wel heel aantrekkelijk om je kantoor gewoon aan huis te houden en niet op zoek te gaan naar een kantoorverzamelpand. Dit is slim.

Gebruik klassieke technieken
Wil je wat minder gaan verbruiken? Grijp dan terug op oude methoden. Werk weer eens wat meer met pen en papier dan op je laptop. Al moet je dan wel zeker zijn dat je laptop ook niet stand-by aan het stroom hangt, anders heb je er nog niets aan. Zet de apparaten die je niet gebruikt helemaal uit, wanneer je kiest voor een andere vorm van werken die je in de plaats gebruikt. Dit werkt overigens ook in je privéleven. De was ophangen in plaats van in de droger stoppen is misschien wel het bekendste voorbeeld hiervan.

Alle beetjes helpen
Het is goed om te beseffen dat alle beetjes helpen in dit opzicht. Dat betekent dus ook dat het goed is om naar het verbruik te kijken, en te vergelijken en anders om te gaan met de middelen die je hebt. Alles bij elkaar opgeteld kan al snel leiden tot een flinke winst. Die kan je als ondernemer goed gebruiken. Je werkt er immers hard genoeg voor. Alle reden om energie als ZZP’er voortaan dus op een meer zakelijke wijze te benaderen en alles uit de kansen die er liggen te halen. Dat levert je veel op.

 

Nieuwste over Ondernemerstips