Welke rolgordijnen voor op mijn kantoor of school?

4 minuten leestijd

Bij een nieuwe woning horen nieuwe rolgordijnen. In dit artikel lees je alles over de beste stof voor rolgordijnen.

Wist je dat er verschillende stoffen bestaan voor rolgordijnen? Dit heeft te maken met een verduistering, vochtwerend of juist licht doorlatende rolgordijnen. Omdat iedere stof weer andere kenmerken heeft is het belangrijk dat je weet welke soort stof jij nodig hebt. Wij hebben in dit artikel per stof aangegeven waarvoor hij goed is. Wil jij bijvoorbeeld rolgordijnen in je slaapkamer dan zullen die verduisterend moeten zijn. Lees snel verder om erachter te komen welke soort stoffen jij nodig hebt.

Rolgordijnen voor in de lichtere ruimtes

Er zijn ruimtes waar jij gewoon wil dat er licht naar binnen valt. Denk hierbij aan een hotelkamer met grote ramen. Mensen kunnen nu niet naar binnen kijken maar je hebt wel zicht naar buiten. Ook heb je lekker veel licht in je hotelkamer. Je kan ook denken aan een kantoor waar je geen pottenkijkers wil, maar waar goed daglicht vereist is. Vooral in op het kantoor zijn rolgordijnen op maat erg belangrijk. Omdat ieder raam anders is wil je wel de juiste maten bestellen.

De juiste rolgordijnen voor in de kantine

De kantine is een plek waar eten wordt klaargemaakt. Het kan hier dus ondanks goede afzuigingen soms vochtig zijn. Hiervoor zijn er ook perfecte rolgordijnen die goed tegen vocht kunnen. Met een droge of natte doek kan je deze rolgordijnen gemakkelijk schoonmaken. Vaak zijn deze gemaakt van aluminium of kunststof. Maar wil jij ze passend bij het interieur, dan kan je ook kiezen voor hout.

Waarom elektrische rolgordijnen?

Het is ook enorm slim om te kiezen voor elektrische rolgordijnen. Wanneer er namelijk collega’s, werknemers of gasten zijn die keer op keer de boel kapot maken is dit de oplossing. Met één druk op de knop gaan de rolgordijnen open en weer dicht. Natuurlijk moet je deze rolgordijnen wel op maat laten maken. Het systeem is heel vernuftig, maar kost ook iets meer dan bij reguliere rolgordijnen.

Raamfolie in plaats van rolgordijnen

Er zijn ook andere manieren om meer privacy te creëren in je kantoorruimte. Zo kan je gebruik maken van raamfolie. Deze folie is gedoeld om gluurders buiten de deur te houden, maar wel het licht binnen te laten komen. Helaas kan je hierbij niets verstellen. Wil je bijvoorbeeld wel een keer door het raam heen kijken naar buiten, dan is die mogelijkheid er niet meer. Daarom zijn wij niet zo’n fan van het gebruiken van raamfolie. In combinatie met een rolgordijn kan het echter wel heel goed werken.

Het schoonmaken van je rolgordijnen

Rolgordijnen schoonmaken wordt vaak gezien als een vervelende klus. Zo is het een priegelwerkje en gaat er snel wat stuk. Maar wist je dat niet alle rolgordijnen op dezelfde manier schoon gemaakt moeten worden. Zo kan je metaal beter niet met een natte doek afnemen en hout juist wel. Kijk dus goed naar wat voor soort rolgordijn jij hebt voor je hem gaat schoonmaken. Wil je meer schoonmaak tips? Hier een makkelijke video.

Nieuwste over Ondernemerstips