Freelancers, waarbij het woord ‘free’ centraal staat

3 minuten leestijd

Eén van de belangrijke redenen van het bestaan van het freelance-systeem is de vrijheid van werken. Niet alleen van de kant van de werkgevers, maar ook van de kant van de werknemers is vrijheid een zeer groot pluspunt.

Bedrijven kiezen freelancers, freelancers kiezen bedrijven

Juist door deze vrijheid heeft zowel de freelancer als het bedrijf een grote keuze. Als freelancer ben je niet gebonden aan één enkel bedrijf of aan één enkele functie. Je maakt je keuze uit het grote aanbod van jobs die er op dat moment ingevuld moeten worden. Je maakt voor jezelf uit voor wie je wilt werken, hoe lang je er voor wilt werken, aan welke vergoeding en ook wat de inhoud van je job is. Anderzijds heeft een onderneming de keuze tussen verschillende freelancers. Elke freelancer heeft een andere kennis, andere skills, andere ervaringen en andere pluspunten. Doordat de keuze groot is, is de kans op de juiste persoon op de juiste plek dan ook heel groot.

Zoek gericht, vind efficiënt

Een platform dat freelancers én ondernemingen met elkaar in contact brengt, is de ideale kans om efficiënt te werken. Als freelancer zoek je doelgericht. Je zult je tijd niet moeten spenderen aan solliciteren voor jobs om dan te merken dat het toch niet is wat ze hadden voorgesteld. Voor een bedrijf dat personeel zoekt geldt hetzelfde. Je zoekt gericht naar freelancers en je krijgt een zeer specifieke groep van experten te pakken die precies die taken uitvoeren die jij voor ogen hebt.

Ondernemingen, beheer je budget door middel van freelancers

Hoe vaak gebeurt het niet dat je volledige personeelsbezetting slechts op een bepaald percentage functioneert? Ziekteverlof of andere omstandigheden doen de efficiëntie dalen. Als je freelancers inzet, betaal je exact en enkel maar het aantal uren die ze presteren. Fair enough! Als bedrijf loop je ook veel minder de kans dat er niet altijd de juiste persoon op de juiste functie zit. Van zodra je dit bij een freelancer merkt, schakel je gewoon over op een andere freelancer. Kort gezegd: je budget dat je voor je personeel aanwendt, wordt voor 100% efficiënt ingezet.

Gedrevenheid is een sterk punt bij freelancers

Doordat freelancers in verschillende bedrijven werkzaam zijn, zit er een heel grote variatie in hun job. Het is bewezen dat gevarieerd werk motiverend werkt. Bovendien doet een freelancer enorm veel verschillende ervaringen op. Er zullen wellicht heel wat taken zijn die ze in jouw bedrijf gaan doen en die ze ook al elders uitgevoerd hebben. Het resultaat is dat freelancers hun freelancer-zijn als motiverend, stimulerend en zeer bevredigend ervaren. Ook daarvan profiteer jij als je een freelancer in huis neemt.

Nieuwste over Ondernemerstips