De belangrijkste tips om dé perfecte kantoorruimte te vinden

4 minuten leestijd

Een bedrijf vanuit je huis runnen doe jij vast allang niet meer. Maar het ene kantoorpand is niet de andere. Hoe weet je nou wanneer je de perfecte kantoorruimte hebt gevonden? Of je nou een kantoor koopt of huurt. In dit blog geven we je de belangrijkste tips om dé perfecte kantoorruimte te vinden.

Flexibiliteit in de huurtermijn van jouw kantoorruimte

De perfecte kantoorruimte vinden. Met deze tip die eigenlijk niet over het kantoor zelf gaat? Dat klopt! Soms is het huurcontract van de kantoorruimte die je gaat huren minstens zo belangrijk. Kies er dus voor om een flexibel kantoor te huren.

Bedenk daarbij goed welke flexibiliteit jij naar verwachting nodig hebt met je bedrijf. Want flexibiliteit kost je als huurder ook geld. In de regel is één of twee jaar huren flexibel genoeg. Want hoe groot is nou de kans dat je binnen één jaar weer vertrekt? Waarom niet korter? Dan schiet de huurprijs omhoog. Doe dat alleen wanneer je deze flexibiliteit echt nodig denkt te hebben. Bijvoorbeeld door onzekerheid in jouw business of een snelle op- of afschaling van je bedrijf.

Betrek je collega’s bij het vinden van hét perfecte kantoor

De ideale locatie van jouw nieuwe kantoor bepalen? Je kantoor optimaal inrichten voor jou en je collega’s? Doe het niet alleen. Betrek je collega’s hierbij. Waarom dat zo belangrijk is? Uiteindelijk is het belangrijkste dat iedereen zich prettig voelt in zijn/haar nieuwe kantoor. Dat komt de arbeidsproductiviteit immers ook ten goede.

Bovendien denken je collega’s altijd net weer aan andere dingen rondom je nieuwe kantoor, dan jij doet. Want wellicht valt je nieuwe kantoor wel veel slimmer in te delen. Of kun je enkele eenvoudige akoestische oplossingen toepassen om zodoende minder last te hebben van je bellende collega’s. Het is bovendien ook slim om de mensen die veel met elkaar overleggen naast elkaar te zetten. Richt je kantoorruimte dus slim in!

Houd rekening met tenminste 5m2 kantoorruimte per persoon

Hoe groot moet jouw nieuwe kantoorruimte zijn? Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van het type onderneming dat je hebt. Bellen jullie allemaal veel, dan is het prettig om wat meer ruimte te hebben. Maar zijn er een aantal collega’s die parttime werken, dan kun je wellicht weer met minder kantoorruimte toe. Hoe dan ook. Reken tenminste op zo’n 5m2 per persoon.

Je ziet dan ook vaak dat een 4 persoons kantoorruimte ongeveer 20m2 groot is (netto meters van jouw unit). Met 6 personen kun je prima in een kantoorunit van ca. 30m2 werken. En met 10 personen heb je ongeveer 50m2 kantoor nodig. Er is geen goed of fout. Minder vierkante meters zijn niet aan te raden. Wil je ruimer zitten? Dan ‘kost’ het je wat meer (meters).

Kies voor een kantoorruimte bij een operator

Er zijn tegenwoordig steeds meer operators van kantoren in Nederland. Zoals Workspot. Een operator van kantoorruimte in Rotterdam. Dit soort operators ontzorgen jou als gebruiker van kantoorruimte volledig. Zij regelen de schoonmaak, hebben vergaderruimtes en belcellen en bieden koffie/thee/fruit aan. En nu… succes met het vinden van jouwe nieuwe kantoor!

Nieuwste over Ondernemerstips