Dit zijn de voordelen en nadelen van financial lease

4 minuten leestijd

Ga je voor een financial lease contract dan ben je eigenaar na de aankoop zonder gelijk de volle mep te betalen. Zo heb je ruimte, maar betaal je ook een rente. Hier lees je alle voordelen en nadelen van een financial lease contract. 

Ieder jaar weer zijn er vooral veel ondernemers die kiezen voor een financial lease contract. Ze hebben een jaar hun eigen onderneming en het gaat de goede kant op. Omdat je nu nog geen dure auto’s in één keer kan betalen, maar je wel een luxere auto wil rijden voor de uitstraling van je bedrijf zijn er financial lease contracten bedacht. Zo’n contract maakt het mogelijk om een duurder voertuig nu te rijden en in een bepaalde periode af te betalen. Superhandig zou je dus zeggen. 

Voordelen van financial lease 

Omdat financial lease vooral aantrekkelijk is voor ondernemers richten wij ons bij deze voordelen vooral op deze doelgroep. Lees verder om erachter te komen of financial lease iets voor jou is. 

Financiële ruimte 

Bij een financial lease contract hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen. Zo heb je financial lease Volkswagen waarbij je een nieuwe VW kan rijden voor een vast bedrag per maand. Bij financial lease los je het voertuig af. Zo heb je maandelijks een bepaald bedrag en hou je geld over voor andere belangrijke zaken. Dit is de financiële ruimte die je hebt. 

Belastingvoordelen 

In tegenstelling tot een normaal lease contract ben je nu eigenaar van de auto. Dit brengt ook fiscale voordelen met zich mee. Voor je belastingaangifte zitten er dus flink wat voordelen aan het hebben van bijvoorbeeld een merk als ford financial lease

Maandtermijnen zelf bepalen 

Een ander voordeel is dat jij zelf bepaald hoelang de looptijd is. Wanneer jij maandelijks een groot bedrag kan aflossen dan kan je gaan voor een kortere looptijd. Zo hou je nog meer financiële ruimte dan wanneer je 6 jaar vastzit aan een bepaald contract. 

De nieuwste modellen 

Bij een financial lease kan je toch in de nieuwste modellen rijden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de uitstraling van je bedrijf. Klanten zullen zien dat het goed gaat met je bedrijf en jij profiteert van lage brandstofprijzen. Een win-winsituatie dus. 

De nadelen van financial lease 

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen. Zo zijn er altijd dingen waar je op moet letten wanneer je een contract afsluit. Lees snel verder 

Zelf betalen voor onderhoud

Bij private lease contacten wordt het onderhouden van je voertuig voor je betaald. Bij een financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van je voertuig. Wanneer je een nieuw voertuig besteld zal je waarschijnlijk de eerste twee a drie jaar praktisch geen onderhoud hebben. 

Je sluit een contract af 

Aan het afsluiten van een contract zitten ook regels verbonden. Zo moet je maandelijks een bepaald bedrag aflossen. Je zit dus letterlijk vast aan een contract. Wanneer je geld blijft verdienen is dit geen probleem, maar zodra je in geldnood komt is dit een ander verhaal. 

Meer weten over leasecontracten 

Wil je meer weten over leasecontracten? Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘geld lenen kost geld’. Bekijk dus goed of zo’n contract binnen het plaatje past. Je bedrijf kan vandaag goed lopen, maar is dat volgend jaar ook nog zo? Loop geen onnodige risico’s en lees dit artikel.

Nieuwste over Ondernemerstips