Elektrische fiets leasen, wat is belangrijk om te weten?

4 minuten leestijd

Een van de dingen waar je volgend jaar zeker op moet letten, is de invoering van het Fietsplan 2020. Dit plan moet het aanlokkelijker en eenvoudiger maken om een fiets van de zaak te leasen. Oude complexe regelgeving maakt plaats voor een makkelijk systeem waarbij het niet meer nodig is om privé gereden kilometers bij te houden. Werknemers gaan een vast bedrag van 7% bijtelling per jaar betalen. Deze nieuwe regeling lijkt erg op de bestaande regeling voor leaseauto’s.

Door de aantrekkelijkere regels is de verwachting dat het aantal leasefietsen snel gaat stijgen. Een aanzienlijk deel van de forenzen wordt zo gestimuleerd om met de fiets naar hun werk te gaan. En dit hoeft niet alleen te gelden voor mensen die dicht bij hun werk wonen. Ook elektrische fietsen en speed pedelecs vallen namelijk binnen de nieuwe regels, zo zijn afstanden van meer dan 10 kilometer geen probleem meer.

Elektrische fiets leasen kosten

Als je meer wilt weten over een elektrische fiets leasen kun je daar via de link meer over te weten komen. Voor veel mensen zijn de kosten een belangrijke afweging bij het leasen van een fiets. Voor werkgevers is het fiscaal erg aantrekkelijk om leasefietsen aan te bieden. De kosten van de fietsen kunnen bij het brutoloon van medewerkers worden opgeteld en daardoor hoeft minder belasting te worden betaald.

Voor werknemers is een elektrische fiets leasen een geweldige manier om voordelig aan een goede nieuwe fiets te komen. De 7% bijtelling per jaar wordt niet alleen berekend over de nieuwwaarde maar ook vermenigvuldigd met de belastingdruk. Een gloednieuwe elektrische fiets van €2500 kost je zo maar tussen de €5,40 en €7,20 per maand. Bovendien werk je met een elektrische fiets aan de gezondheid en sta je nooit meer in de file.

BikeProject

Hoewel de belastingregels flink vereenvoudigd zijn, is het voor een bedrijf nog steeds best wat werk om leasefietsen aan te kunnen bieden. Gelukkig zijn er partners zoals BikeProject die het aanbieden van een fiets van de zaak tot een fluitje van een cent maken. Via een geautomatiseerd programma wordt alle administratie bijgehouden en nagenoeg al het werk uit handen van het bedrijf genomen. Ook pechhulp en afhandeling van schade en diefstal worden door BikeProject geregeld.

Een leuke extra die BikeProject biedt is het spaarsysteem. Je verdient punten wanneer je met de fiets naar het werk gaat en kunt zo collega’s uitdagen hetzelfde te doen. Als je genoeg punten hebt verzameld kun je ze ook nog eens inleveren voor een leuke accessoire of gadget.

Zakelijke fietslease dealers

Er zijn volop zakelijke fietslease dealers waar je gebruik kunt maken van elektrisch leasen volgens de principes van BikeProject. Op de website staat een handig overzicht met een kaart waarop je kunt zien welke dealers er aangesloten zijn bij BikeProject. Je bent volledig vrij om te kiezen van welk van deze dealers jij een fiets wilt afnemen. Bij al deze dealers is WKR oftewel werkkostenregeling mogelijk waardoor het aanschaffen voor de werkgever erg aantrekkelijk is. Als jij een werknemer bent die graag van de mogelijkheden gebruik wil maken, kun je via de website van BikeProject ook een tip naar jouw werkgever sturen.

Nieuwste over Internet Marketing