Elektrische auto leasen als ondernemer: dit moet je weten

4 minuten leestijd

Ben jij ondernemer of ZZP’er en denk je erover na om binnenkort een nieuwe leaseauto uit te zoeken? Dan heb je er vast al over nagedacht of je wellicht voor een elektrische auto gaat? De elektrische auto is de laatste jaren ontzettend populair geworden. En dat is niet zo gek, want elektrisch leasen heeft een aantal voordelen. In deze blog vertellen we je alles over wat je moet weten om straks zakelijk elektrisch te rijden!

Elektrisch rijden is voordelig

De belangrijkste redenen voor ondernemers en ZZP’ers om elektrisch te rijden is de voordelige bijtelling en geen wegenbelasting. Een elektrische auto heeft tenslotte geen CO2 uitstoot. Tel daar nog de milieuvriendelijke rijstijl en een stillere auto bij op en je hebt een ideale auto dat past bij jou én je onderneming. Daarnaast is een elektrische auto op langere termijn goedkoper en heeft ‘ie minder onderhoud nodig. Een elektrische auto heeft geen olie dat bijgevuld hoeft te worden en heeft veel minder onderdelen die op den duur vervangen hoeven te worden. Alle deze voordelen zorgen ervoor dat elektrisch rijden een stuk meer voordelig is dan rijden in een diesel- of benzineauto.

Verschil tussen elektrisch en hybride

Het leasen van een elektrische auto kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een hybride of een elektrische leaseauto. Elektrisch is 100% elektrisch. Ga je voor een hybride dan heb je straks een elektrische motor én een benzinemotor. Of je kiest voor het een of het ander heeft vooral te maken met hoeveel kilometers je straks wil gaan afleggen. Een hybride auto kan meer kilometers maken, omdat ‘ie minder vaak opgeladen hoeft te worden.

Bijtelling bij lease

We zeiden het net al even: bijtelling. De overheid vindt het belangrijk dat de wereld waarin we leven steeds duurzamer en milieuvriendelijker wordt. Daarom stimuleert de overheid elektrisch rijden. Dat houdt in dat er een lagere bijtelling, namelijk slechts 4%, wordt gerekend voor auto’s die 100% elektrisch zijn. Het is belangrijk dat je let op welke auto’s onder deze regeling vallen. Denk bijvoorbeeld aan de Kia Soul, de BMW i3 en Tesla Model X. Bij Elektrischeauto.nl vind je een compleet overzicht van alle elektrische auto’s.

Opladen waar je maar wilt

Vergeet het onderweg tanken, maar laadt de auto op waar je parkeert. Denk aan thuis, op je kantoor of op een van de vele laadpunten die Nederland ondertussen al kent. Want deze oplaadpunten: die schieten als paddenstoelen uit de grond. Bijvoorbeeld ook steeds vaker bij restaurants, supermarkten en bioscopen. Dat betekent dat als je weggaat je tank altijd weer is gevuld. Daarnaast is het opladen vele malen goedkoper dan benzine of diesel tanken. Je betaalt tenslotte de energieprijs.

In de toekomst

De regering is er duidelijk over: na 2030 worden er alleen nog maar elektrische auto’s verkocht. Om zo de zero emissie-doelstelling te behalen. Als je zo kijkt naar de voordelen van elektrisch rijden, dan kun je het wel voorstellen dat deze manier van auto rijden prettig is. Benieuwd wat je nog voor jouw eigen auto krijgt of op zoek naar een autosloperij in de buurt? Bekijk Autosloperijen.nl. En wil je 100% zeker van je keuze zijn? Dan kun je natuurlijk altijd een proefrit plannen. Zo kom je achter de actieradius en hoe je straks jouw zakelijke auto moet opladen? Maak kennis met elektrisch rijden. En wie weet is jouw zakelijke auto straks 100% elektrisch.

Nieuwste over Ondernemerstips