De Ideale vloer voor op kantoor: hoe creëer je sfeer en wat zijn de voordelen?

3 minuten leestijd

Wanneer je aan een kantoor denkt, denk je al snel aan een grote ruimte en een systeemplafond. Niet bepaald sfeervol. Het is dan ook lastig om een kantoorruimte sfeervol in te richten zonder dat het onpraktisch wordt. Gelukkig zijn er een aantal handige tips & tricks die een saaie kantoorruimte omtoveren tot een fijne werkplek. Een vloer doet bijvoorbeeld al heel veel voor de sfeer in de ruimte. Bekijk hier onder onze favoriete materialen en de voordelen van de verschillende vloeren.

Een PVC vloer is van alle markten thuis

Het grootste voordeel van een vloer van PVC-materiaal is het feit dat ze de uitstraling hebben van bijvoorbeeld hout of natuursteen, maar de voordelen hebben van kunststof. Het interessante aan dit materiaal is dat je er alle kanten mee op kan. Het formaat, design en dus ook de prijsklasse kan je geheel afstemmen naar je eisen en wensen. Daarnaast is het materiaal goed te onderhouden en is het slijtvast. Tot slot kan je de vloer door het hele pand doorleggen. De vloer is namelijk vochtbestendig en erg hygiënisch door het makkelijke onderhoud.

Een houten vloer voor een warme sfeer

Het grootste voordeel van een houten vloer is dat het duurzaam is. Hout gaat ontzettend lang mee en is dus een goede investering. Daarbij komt kijken dat een houten vloer tijdloos is en al jaren wordt gebruikt om ruimtes een warme touchte geven. Een houten vloer is gemakkelijk te onderhouden, maar heeft wel het juiste onderhoud nodig om mooi te blijven. Ga dus zorgvuldig om met de vloer. Tot slot is de houten vloer ecoproof en draag je ook nog een steentje bij aan een beter milieu. Een win-winsituatie.

Gietvloer: strak & modern

Een gietvloer geeft een strakke en moderne uitstraling aan je kantoor. De vloer creëert rust in je kantoor en hierdoor kan jij gefocust en ontspannen aan de slag. Gietvloeren zijn van stevig materiaal en zijn bestand tegen vlekken en slijtage. Doordat de vloer vloeistofdicht is, kan je de vloer gemakkelijk reinigen en kost het onderhoud geen onnodige moeite. Een gietvloer kan aan de prijs zijn, maar dat hangt volledig af van de soort gietvloer en de ruimte waar de vloer gelegd moet worden.

Nieuwste over Ondernemerstips