Deze branding producten moet iedere ondernemer hebben!

3 minuten leestijd

Als ondernemer wil je natuurlijk wel dat jouw bedrijf netjes en opvallend uit de verf komt. En of je nou een online business hebt, een fysiek product verkoopt of een speciale dienst verleent, je wilt altijd herkenbaar zijn bij je potentiële klanten. Met onderstaande producten weet je zeker dat jouw (potentiële) klanten je niet snel zullen vergeten.

De basis

Iedere beginnende ondernemer begint met het opbouwen van zijn bedrijf door gebruik te maken van zijn eigen netwerk. Dat netwerk wordt steeds groter. En bevlogen als je bent, maak je veel afspraken en spreek je veel mensen. Zorg er voor dat iedereen die je spreek altijd iets van je krijgt waaraan ze je blijven herinneren. Het makkelijkste voorbeeld is een visitekaartje. En het spreekt voor zich dat een mooier kaartje een betere indruk achterlaat.

Een visitekaartje behoort tot je standaard uitrusting. Minder standaard zijn bijvoorbeeld kleine relatiegeschenken zoals functionele sleutelhangers of mooie pennen. Daarvan weet je zeker dat jouw relatie ze gaat gebruiken. Simpel voorzien van je naam of logo en je ligt continu onder de aandacht.

En wat dacht je van stickers laten maken? Geef iemand een sticker en het eerste wat bij diegene opkomt, is dat die sticker ergens op geplakt moet worden. En dat gebeurt dan ook. Zo geef jij je branding letterlijk uit handen bij je klant.

Extra opvallen?

Naast het kleine basismateriaal dat voor de beginnende ondernemer ideaal is, kun je de branding van je bedrijf natuurlijk oneindig doortrekken. In alle soorten businesses kun je altijd wel zorgen dat je merk fysiek aanwezig is.

Het makkelijkste voorbeeld is de presentatie van je kantoorruimte. Zorg dat mensen jouw fysieke locatie van buitenaf kunnen herkennen door je kantoor te voorzien van je eigen branding. Laat vlaggen bedrukken op groot formaat om zo extra op te vallen. Dit is gratis reclame waar je het hele jaar door profijt van hebt.

Naast vlaggen kun je het kantoor aan de buitenkant natuurlijk ook voorzien van raamstickers, spandoeken aan je gevel, letterreclame en nog veel meer mogelijkheden. En zit je in de binnenstad dan kun je natuurlijk op straat beachflags plaatsen zodat je winkel goed opvalt.

Dus of je nou een grote, kleine, online of dienstverlenende onderneming hebt. Er zijn altijd verschillende mogelijkheden om je bedrijf in het oog te laten springen. En vaak is dit veel goedkoper dan je denkt.

Nieuwste over Ondernemerstips