Een nieuw kantoorpand inrichten doe je zo

4 minuten leestijd
people sitting on chairs beside their desks in an office
Photo by Cadeau Maestro on Pexels.com

Goed nieuws! In de afgelopen jaren is je bedrijf zo hard gegroeid dat je meer ruimte nodig hebt voor alle producten en voor de medewerkers. Het is tijd om te verhuizen. Een nieuw pand heb je al gevonden, maar wat moet er daarnaast allemaal nog geregeld worden? In dit blog lees je waar je rekening mee kan houden bij een nieuw kantoorpand! 

De inrichting

Leuk, een nieuw kantoorpand. Maar wat ga je doen met al die ruimte en hoe richt je het kantoor zo in dat iedereen er graag komt? Om een plek te creëren waar je fijn en netjes kunt werken is het belangrijk om de juiste meubels en producten aan te schaffen. Zorg dat het niet een hokjes-kantoor wordt, maar dat het een transparante uitstraling krijgt. Er zijn een aantal elementen die op het kantoor niet kunnen ontbreken. Wij hebben de belangrijkste op een rij gezet.

  1. Verlichting is een van de belangrijkste producten voor op het kantoor. Niemand zit graag hele dagen onder de tl-verlichting, denk dus ook aan sfeerverlichting. De invloed van licht is erg belangrijk; het kan de concentratie verhogen. 

Een goede bureaustoel is essentieel om goed aan de slag te kunnen. 

Om de duurzaamheid van het bedrijf hoog te houden is het belangrijk om goede prullenbakken aanwezig te hebben. Zorg dat duidelijk is aangegeven welke prullenbak waarvoor dient. Zo help je direct een handje mee aan een beter milieu

Zorg dat de werknemers zich altijd comfortabel voelen als ze naar kantoor toe gaan. Een comfortabel kantoor en werkplek zorgen voor een hogere productiviteit en dus voor betere prestaties. Wees daarom niet bang om hierin te investeren. 

Pak uit met de opening

Tijdens de opening van de nieuwe locatie van je bedrijf wordt er stilgestaan bij wat je in de afgelopen jaren allemaal hebt bereikt. Het is dus belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten. Daarnaast is een opening de ultieme kans om je bedrijf eens flink onder de aandacht te brengen aan potentiële klanten, leveranciers en andere relaties. Bedenk van tevoren hoeveel gasten je wil uitnodigen, wat de doelstellingen zijn voor de komende tijd en hoe je deze het beste meetbaar kan maken. Denk ook aan de complete aankleding van het kantoor. Vier dus alleen de opening als het kantoor echt klaar is voor gebruik. Zorg dat alle meubelen aanwezig zijn en dat er een bar staat waar de gasten drinken kunnen halen. Je kan hier ook een cateraar voor inhuren. Leuke (achtergrond)muziek is handig zodat er geen stiltes vallen. Geef daarnaast een uitleg over het kantoorpand, op deze manier leren de aanwezigen meer over het pand en je bedrijf. 

Een goede indruk

Om een goede indruk achter te laten is het leuk om goodiebags uit te delen aan de gasten. personaliseer deze met de bedrukte relatiegeschenken van Maxilia. Op deze manier gaan ze met een goed gevoel naar huis en hebben ze nog een aandenken wat ze herinnert aan jouw opening. Stop in de goodiebag wat gadgets die de aanwezigen kunnen gebruiken. Zorg dat deze gadgets bedrukt zijn met het logo van je bedrijf. Tegenwoordig kan je veel producten al laten bedrukken. Denk bijvoorbeeld eens aan een Dopper of notitieblok met het logo van je bedrijf. Op deze manier maak je ook nog eens reclame. Zo is een cadeau leuk om te geven en te krijgen! 

Nieuwste over Ondernemerstips