Verdienste van niet alle daagse beroepen 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 23rd september 2022, 12:45 pm

Ben je klaar met je huidige baan en ben je opzoek naar een carrière switch? Wij hebben een aantal beroepen op een rij gezet die zeker niet alle daags zijn. 

Gelukkig zijn er op dit moment veel mogelijkheden om te doen wat je wil. Zo kan je gaan voor een gangbare baan zonder degelijke opleiding. Denk aan metselaar of een klusjesman. Hiervoor is vooral veel ervaring nodig. Daarnaast heb je banen die niet veel voorkomend zijn en daarmee heb je ook echt wat te vertellen op feestjes. Of je nu gif van slangen verwijdert of bij Clubsense aan de slag gaat. Je zal met sommige beroepen flink wat geld per dag kunnen verdienen. 

Geurtjes verkopen 

Wij horen je denken, geurtjes verkopen doen ze toch al in parfumeries? Dat klopt, maar je hebt ook namaak geurtjes. Eén op één kan je ze niet onderscheiden van de duurdere geurtjes. Dat maakt ook dat je hier veel geld mee kan verdienen. Wanneer jij goede verkoop skills hebt kan je tot wel 200 euro per dag verdienen. 

Werken als stripper 

In Nederland heb je in bijna iedere grote stad wel een striptent. Maar wij hebben het over het werken als webcam stripper. Hoe stripper worden, vraag jij je af? Dit kan door je in te schrijven bij een online platform. Hier komen al duizenden potentiele klanten per dag. Als goede stripper kan je per minuut tot wel een euro verdienen. Dat is meer dan 500 euro per werkdag. 

Matrassentester 

Een niet alledaags beroep is toch wel matrastester. Maar het bestaat toch echt, je kan gewoon slapend rijk worden met deze baan. Zo test je matrassen voor fabrikanten en voor hotels. Ze willen een eerlijke review hiervoor terug. Dit is een uitvoerbare baan naast je huidige werk. Als matrastester verdien je zo’n 20 euro per uur, dus iets meer dan honderd euro per testnacht. 

Verloren golfballenraper 

Misschien ben je weleens in de buurt van een golfbaan geweest. Je weet dan dat de ballen aan alle kanten over de hekken geslagen kunnen worden. Één verloren golfbal kost nog niet zo veel geld, maar als het om duizenden golfballen gaat kan dat toch aardig optellen. Zo huren golfbanen vaak rapers in om verloren golfballen terug te vinden. Afhankelijk van de vondst kan je 50 cent per bal krijgen. Vind je er 2 per minuut is dat toch aardig verdient. 

 Slangengif verwijderaar

Ook dit klinkt misschien als een beroep dat niet kan bestaan, maar niets is minder waar. Voor onderzoeken hebben ze namelijk gif uit slangen nodig om antidota te maken. Echter is niet iedereen zo dol op slangen. Hou je van reptielen en ook wel van een uitdaging, dan is dit misschien wel een baan voor jou. Oja, je kan er zo’n 200 euro per dag mee verdienen. 

Lichaamsdeelmodel 

Heb jij mooie handen, voeten, mooie ellebogen, knieën of andere lichaamsdelen? Dan kan je lichaamsdeelmodel worden. Hiermee kan je behoorlijk wat verdienen, want de perfecte hand voor bijvoorbeeld een reclame is soms moeilijk te vinden. Zo mag je voor een shoot minimaal 5000 euro rekenen als professioneel model. 

Nieuwste over Blog