Een hypotheek afsluiten als ondernemer – hoe doe je dat?

4 minuten leestijd

Veel mensen die een hypotheek willen afsluiten werken in loondienst. Nu kent ons landje alleen ook een hele grote groep ondernemers. Deze groep zal iets meer hun best moeten doen als het aankomt op het afsluiten van een hypotheek. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten. Van de voordelen van de Van Lanschot Hypotheek tot aan tips voor de bereiding, alles komt aan de orde. Door dit goed door te lezen weet je zeker dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

Weet wat de bank nodig heeft

Wil je als ondernemer een hypotheek afsluiten dan is het van groot belang om te weten wat de bank eigenlijk nodig heeft. Over het algemeen willen kredietverstrekkers een stabiele bron van inkomsten en een solide kredietgeschiedenis zien. Hoewel ondernemers misschien niet over een traditionele inkomstenbron beschikken, zijn er een paar manieren om kredietverstrekkers stabiliteit aan te tonen. Als je bijvoorbeeld al een paar jaar een bedrijf hebt en een consistente winst kunt laten zien dan is dit een goede indicator voor het feit dat je jouw betalingen kunt voldoen.

Minder kans op een groot leenbedrag

Het is belangrijk om te weten dat je als ondernemer soms minder kan lenen dan een normaal iemand in loondienst. Daar komt bij dat je als ondernemer mogelijk een hogere rente op je hypotheek moet betalen dan iemand met een traditionele baan. Dit komt omdat kredietverstrekkers zelfstandig ondernemerschap zien als een hogere risicofactor. Maar met de juiste voorbereiding en documentatie is het altijd mogelijk om te proberen om een beter tarief te bedingen.

Wees daarbij voorbereid op de mogelijkheid van afwijzing. Hoewel het nooit leuk is om afgewezen te worden voor een hypotheek, is het belangrijk om te onthouden dat het niet het einde van de wereld is. Neem de tijd om te begrijpen waarom je bent afgewezen. Dit stelt je in staat om te zien wat je kunt doen om je kansen in de toekomst te verbeteren. Door dit vervolgens aan te pakken is de kans een stuk groter dat het de volgende keer wel weer zal lukken. Aan het einde van de rit komt dan ook vrijwel iedereen uit bij de juiste hypotheek voor hem of haar.

Tip – kies voor Van Lanschot

Wij raden alle ondernemers aan om te kiezen voor de hypotheek van Van Lanschot als je graag een lening af wilt sluiten. De reden hiervoor is simpel: deze aanbieder is echt bedoeld voor ondernemers. Bij Van Lanschot staan ze bekend om het feit dat ze verder kijken dan andere banken. Ook ben je bij deze aanbieder voorzien van één centraal aanspreekpunt tijdens het gehele project. Dit biedt net even wat meer controle en overzicht, iets wat voor ondernemers goed van pas komt. Door keer op keer maatwerk en een snelle service te bieden weet je zeker dat je hier aan het juiste adres bent.

Nieuwste over Blog