Dit leer je tijdens een time management cursus

3 minuten leestijd
person in red shirt wearing watch
Photo by Tran on Pexels.com

Heb jij moeite met het indelen van jouw werkzaamheden? Dan ben je niet de enige. Iedere dag zijn er veel mensen die in de knoop komen met verschillende deadlines, waardoor zij steeds meer stress ervaren. Het is daarom van belang dat je hier zo snel mogelijk verandering in aanbrengt. Je kunt hiervoor kijken naar een time management cursus. Deze cursus helpt jou om de werkdruk aanzienlijk te verlagen, zodat je je beter kunt focussen op wat er echt belangrijk is. Voordat je met een cursus aan de slag gaat, is het verstandig om te weten te komen wat je hier allemaal in leert. Want welke onderwerpen komen allemaal aan bod?

Een goede indeling van de tijd

Tijdens een time management cursus leer je hoe je jouw tijd op een efficiënte manier in kunt delen. Het gaat daarbij niet om zoveel mogelijk gedaan krijgen door veel inspanning te leveren, maar juist hoe je meer efficiëntie aanbrengt, zodat je met minder inspanning toch hetzelfde of zelfs meer werk geleverd krijgt. Het is daarbij een combinatie met discipline. Je maakt namelijk een planning, waar je je aan moet houden. Deze planning kun je maken aan de hand van deadlines, waarna je de taken op een rij zet en een tijdsduur eraan geeft. Aan het einde van een tijdsblok kun je doorgaan naar de volgende taak, zodat je de afwisseling erin houdt.

Prioriteiten zorgen voor een goede planning

Daarbij draait het tijdens het maken van een planning allemaal om prioriteiten stellen. Als je bepaalde deadlines hebt, die binnen een aantal dagen liggen, is het belangrijk dat je een bepaalde taak prioriteit geeft. Je gaat hier een goede balans in vinden tijdens de cursus. Hoewel in eerste instantie alles een prioriteit lijkt, kom je er al snel achter dat je sommige taken iets verder vooruit kunt schuiven. Zo voorkom je dat je veel door elkaar laat lopen. Aan de hand van jouw prioriteiten kun je de planning nog verder aanscherpen en zul je merken dat je nog tijd overhoudt voor ontspanning en het oppakken voor last minute taken die door de werkgever worden gegeven. 

Kijken waar je veranderingen aanbrengt

Als laatste krijg je ook meer inzichten in jezelf tijdens een cursus. Met time management is het namelijk van belang dat je ook weet hoe je zelf te werk gaat, zodat je hier veranderingen in aan kunt brengen. Dit kan in eerste instantie weerstand oproepen. Je wilt immers onbewust niet weten wat je fout doet, maar juist wat je goed doet. Dit zit in jouw instinct. Echter kan het er wel voor zorgen dat je een grote verandering aanbrengt en jouw werkdruk kunt verlagen. Zo voorkom je dat je in de toekomst alsnog problemen oplevert met de deadlines.

Nieuwste over Ondernemerstips