Wat zijn de voordelen van een tweedehands motor?

3 minuten leestijd
tattooed motorcyclist riding bike on sandy beach near ocean
Photo by ArtHouse Studio on Pexels.com

Last Updated on: 26th oktober 2022, 01:06 pm

Ben je in het bezit van een motorrijbewijs, maar heb je geen motor? Dan wil je er misschien eentje kopen. Wie een groot bedrag te besteden heeft, kan voor een splinternieuwe motor kiezen. Als je nieuwe motoren te duur vindt, is een occasion misschien een optie. Twijfel je nog? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we namelijk de voordelen van een tweedehands motor op een rijtje.

Aankoopprijs ligt lager
Het grootste voordeel van een tweedehands motor is dat de aankoopprijs een stuk lager ligt dan die van een nieuwe motor. Dit komt doordat jij niet de eerste eigenaar bent van het vervoermiddel. Denk niet dat de prijs van tweedehands motoren vergelijkbaar is, want dat is niet het geval. De prijs hangt namelijk af van diverse factoren, waaronder het aantal kilometer dat met de motor gereden is. Als er nog relatief weinig gereden is met een motor occasion, betaal je er meer voor dan wanneer er al veel mee gereden is.

Aanbod wordt alsmaar groter
In Nederland zijn er behoorlijk wat mensen die een motor hebben. Als iemand jaren geleden een nieuwe motor gekocht heeft, kan hij op zoek gaan naar een nieuwe. Wanneer zijn huidige motor nog in goede staat verkeert, is de kans groot dat hij deze verkoopt. Doordat dit veel voorkomt is het aanbod tweedehands motoren ontzettend groot. Begin je jouw zoektocht op internet? Kijk er dan niet raar van op als je duizenden motor occasions tegenkomt. Het aanbod blijft overigens maar groeien, want er zijn steeds meer Nederlanders die hun motorrijbewijs halen.

Je kunt de motor vaak direct meenemen
Heb je een tweedehands Harley-Davidson gevonden en voldoet deze aan al jouw wensen? Dan kun je het beste direct tot aankoop overgaan. Wanneer je wacht is de kans namelijk aanwezig dat de tweewieler voor jouw neus wordt weggekaapt. Dit brengt ons bij het derde voordeel van een tweedehands motor. Nadat je de koop gesloten hebt, kun je er vaak direct mee wegrijden. Dit is lang niet altijd het geval als je een nieuw motor koopt. Zo moet een nieuwe motor vaak eerst nog gebruiksklaar worden gemaakt. Hierdoor duurt het vaak enige tijd voordat je hem op kunt halen.

Waar koop ik een tweedehands motor?
Ben je overtuigd van de voordelen van een tweedehands motor? Dan verkies je een occasion misschien boven een nieuwe. Als je nog niet eerder een tweedehands motor gekocht hebt, vraag jij je misschien af waar je dit kunt doen. Je kunt naar een motorzaak in de buurt gaan, maar hier is het aanbod niet altijd even groot. Richt je daarom liever tot het internet. Hier vind je een groot assortiment tweedehands motoren. Extra bijkomstigheid is dat je online motor occasions kunt vergelijken. Hierdoor lukt het jou vast om de beste tweedehands motor te vinden.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog