Dit kan een ondernemerscoach voor jou betekenen

4 minuten leestijd

Als ondernemer komt er vaak veel op je af. Van administratie tot het maken van een volgende stap. Maar wat is nu de meest logische keuze om te maken? In dit artikel vertellen wij waarom een ondernemerscoach jou kan helpen. 

Het is vooral de volgende stap waar ondernemers in vast lopen. Want je gaat misschien wel van zpp’er naar het aansturen van krachten. Eerder deed je dat nog B2B, maar nu wil je personeel gaan aannemen. Er komt zo veel bij kijken, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een ondernemerscoach zou jou kunnen helpen met je bedrijf laten groeien. Maar ook is hij/zij er om meer overzicht te krijgen in uitgaven en sturing te geven binnen jouw bedrijf. 

5 redenen om een ondernemerscoach te nemen 

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere ondernemer een ondernemerscoach zou moeten nemen. Wij geven je in ieder geval 5 redenen waarom jij een ondernemerscoach om hulp zou moeten vragen: 

#1 Een sterke basis voor je bedrijf 

De basis is het belangrijkste binnen het bedrijf. Waar gaat mijn geld naar toe en hoeveel hou ik eigenlijk per maand over aan mijn bedrijf? Het kennen van je cijfers zorgt ervoor dat je prioriteiten gaat stellen. Veel ondernemers zijn hier niet goed in. Ondernemerscoach Jaap Duin zou jou kunnen helpen met het overzichtelijk maken van jouw onderneming. 

#2 Meer leren in korte tijd

Het mooie aan een ondernemer zijn is, dat jij je eigen boontjes dopt. Dit betekent dat jij zelf bepaald wat de koers is. Misschien heb je wel een eigen website leren bouwen, of ben je zelf helemaal in de social media gedoken. Je leert veel nieuwe dingen als ondernemers. Een ondernemerscoach kan je helpen om gefocust met een doel te gaan leren. Waar wil je heen, en wat heb je daarvoor nodig. Zo kan je in kortere tijd misschien nog wel veel meer leren met de juiste coaching. 

#3 Kijk kritisch naar je bedrijf

Jij ziet je bedrijf misschien als roze geur en maneschijn. Maar waarschijnlijk zijn er nog een flink aantal dingen die veel beter kunnen. Maar doordat jij alles door een roze bril ziet kan je niet kritisch zijn. Een ondernemerscoach kijkt van buitenaf naar je bedrijf. Hij/zij kijkt bijvoorbeeld naar andere soortgelijke bedrijven. Op basis daarvan kan hij je een spiegel voor houden. 

#4 Voorkom uitval en burnouts 

Een ondernemerscoach is er natuurlijk voor de mentale begeleiding. Hoe kan je uitval bijvoorbeeld voorkomen? Dat is een vraag waar ondernemerscoaches zich mee bezig houden. Want wanneer het te veel wordt, dan kan je misschien wel langdurig niet meer aan het werk. Dit wil je ten alle tijden zien te voorkomen. 

#5 Bedrijf te laten groeien 

Als laatste is een ondernemerscoach er natuurlijk om je bedrijf te laten groeien. Want waar liggen precies de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Jij bent misschien wel erg druk met het uitvoerende stuk, maar voor iedere ondernemer is er wel een doorgroeimogelijkheid. Of je nu schilder bent of klusjesman. 

Nieuwste over Ondernemerstips