De voordelen van Power BI Connector voor Exact Online

3 minuten leestijd

Met de Power BI Connector voor Exact Online koppel je jouw Power BI met Exact Online en importeer je data uit je administratie direct in de Power BI. Hier is geen verdere technische kennis voor nodig en binnen een paar minuten kun je met de waardevolle data aan de slag. Doordat de connector een standaard datamodel heeft, ben je geen tijd kwijt aan het ordenen van de data. Zo goed als ieder bedrijf heeft baat bij een Power Bi Connector voor Exact Online. Lees snel verder om meer te ontdekken.

Verschillende templates

Er valt een directe koppeling te maken met Exact Online en de connector. Deze heeft verschillende templates beschikbaar voor de meest gebruikte gegevens, zoals een finance template, sales template, projecten template, abonnementen template, een HR template en meer. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste template aanklikken en deze inlezen. Ook andere gegevens zijn gemakkelijk op te vragen met een functie. Zo bepaal je zelf welke gegevens vanuit Exact Online worden ingelezen en hoe je dit presenteert op het dashboard Power BI.

Consolidatie vanuit meerdere administraties

Het is mogelijk om in één keer gegevens in te lezen vanuit diverse administraties die je bijhoudt in Exact Online. Hierdoor wordt het eenvoudig om gegevens te consolideren, zodat je alle data op één centrale plek hebt staan. Ook is het mogelijk om administraties te benchmarken en te visualiseren.

Combineren van data

Ten slotte krijg je de vrijheid om alle data inzichtelijk te maken en deze naar wens en behoefte te combineren. Door je data vanuit Exact Online te combineren met data uit andere bronnen, creëer je compleet nieuwe inzichten. Zo voorkom je dat data onbenut blijft of je deze niet optimaal gebruikt. Jij bepaalt zelf welke dashboards je maakt, hoe je deze inricht en met welke afdelingen in de organisatie je de inzichten deelt. Als je geen tijd hebt om je te verdiepen in het inrichten van dashboards, is het ook een optie om kant-en-klare dashboards af te nemen. Een betrouwbare partij die je kan adviseren is kpisolutions.nl.

Belang data voor organisaties

Data speelt een belangrijke rol in ieder bedrijf. Zo is het de drijvende kracht achter innovatie, kan het ervoor zorgen dat jij je onderscheidt ten opzichte van de concurrentie en kan het helpen om kosten te besparen en zo je winst te vergroten. Een investering in een betere inrichting van je datawarehouse is het geld al snel waard, want door de nieuwe inzichten heb je dit zo terugverdiend en wordt de gehele bedrijfsvoering beter. Niet alleen nu, maar ook zeker in de toekomst.

Nieuwste over Ondernemerstips