Steeds meer bedrijven kiezen voor een huiselijke sfeer

4 minuten leestijd
Steeds meer bedrijven kiezen voor een huiselijke sfeer

Last Updated on: 24th mei 2024, 06:35 am

De meeste mensen werken tussen de 32 en 40 uur op kantoor. Logisch dus dat werkgevers er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Los van het feit dat het niet meer dan normaal is dat je onder de juiste omstandigheden je werk kunt uitvoeren, werkt het ook goed voor je productiviteit. Zo hebben verschillende onderzoeken namelijk uitgewezen dat we veel minder het gevoel hebben dat we op het werk zijn op het moment dat ons kantoor voor een groot deel op een grote huiskamer lijkt en niet op een typisch kantoor. Hoe dit precies zit, leggen we je allemaal uit.

De voordelen op een rijtje

Een huiselijke werkomgeving heeft vele voordelen. Ten eerste zorgt een warme en gezellige sfeer ervoor dat werknemers zich op hun gemak voelen. Dit draagt bij aan een positieve werkcultuur en verhoogt de productiviteit. Begin bijvoorbeeld eens met een sfeervolle kantoorvloer die niet alleen gemakkelijk te onderhouden is, maar ook net even wat extra sfeer en warmte geeft. Zo doen gietvloeren het altijd goed, maar kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor PVC of tapijt, mocht dit beter passen bij wat je als bedrijf wilt uitstralen. Ook zorgt een gezellige werkomgeving ervoor dat mensen minder snel vertrekken naar een ander bedrijf. Logisch, want als je het ergens naar je zin hebt, ga je natuurlijk niet zomaar weg.

Hoe creëer je een huiselijke sfeer?

Om ervoor te zorgen dat het gezellig is op het werk, maar de sfeer wel dusdanig is, dat er wel gewoon gewerkt kan worden, is het belangrijk de juiste dingen aan te pakken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor een goede bedrijfsvloer voor in de kantoren en op de gangen, maar wel een vloer die net even wat zachter is qua kleur zodat het niet direct op een typisch kantoor lijkt. Omdat er daarnaast nog veel meer factoren zijn die hierin belangrijk zijn, hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Kies voor zachte kleuren

Kleuren doen ontzettend veel met een mens. Het is daarom belangrijk om vooral in kantoren te werken met zachte kleuren. Dit geeft namelijk direct een stuk rust, wat ook de productiviteit ten goede komt. Waar je wel even goed op moet letten, is dat het niet te zacht wordt, aangezien dit juist weer tegendraads kan werken. Een goede mix is hierin dus heel belangrijk.

Houd rekening mee statische ontladen

Er is niets zo vervelend als wanneer je iets vastpakt, je een tik stroom door je lichaam voelt gaan. Vooral in productieruimtes kan dit het geval zijn. Gelukkig is daar ook een oplossing voor en dat is een ESD vloer aangezien deze antistatisch zijn. Deze vloeren zijn overigens niet alleen handig voor een productieomgeving, maar doordat ze in allerlei kleuren te krijgen zijn, ook ideaal voor op kantoor.

Ga aan de slag met accessoires

Net als in huis, zijn de juiste accessoires ook op kantoor ontzettend belangrijk. Dit maakt namelijk of een kantoor gezellig is of niet. Kies bijvoorbeeld voor een mooie vaas met bloemen of ga voor een grote klok of schilderij aan de muur. Net als met kleurgebruik, geldt ook hier dat kleurgebruik en doseren belangrijk is, omdat het anders kan zorgen voor teveel afleiding wat ten koste gaat van de productiviteit.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog