De perfecte landingspagina’s schrijf je zo!

2 minuten leestijd
person writing on a notebook beside macbook
Photo by Judit Peter on Pexels.com

Een zoekterm levert je vaak een ontelbaar aantal resultaten en webpagina’s op. Maak het je klanten daarom makkelijk. Schrijf flitsende landingspagina’s om ze met gemak naar jouw webshop te leiden. Hoe zo’n pakkende landingspagina eruit ziet, dat lees je hier.

Speel in op de (zoek)vraag van je klant 

Zoektermen en landingspagina’s moeten overeenkomen. Het lijkt logisch, maar ga niet adverteren op luxe horloges wanneer je landingspagina eigenlijk G-Shocks en Casio’s verkoopt. Dit leidt tot irritatie bij de klant en leidt tot weinig aankopen en misschien zelfs wel imagoschade. Inspelen op de vraag – in dit geval de zoekvraag – van de consument is les nummer één. Uiteraard is de kans dan groter dat ze daadwerkelijk een aankoop doen via iDEAL, maar je wint ook vertrouwen, goed voor de langetermijnrelatie met je doelpubliek.

Jouw klant is scrollui 

Je landingspagina hoort duidelijk, fris, eenvoudig en overtuigend te zijn. De call-to-action moet meteen in het oog springen. De consument is scrollui en waanzinnig snel afgeleid. Hou je tekst dus simpel, duidelijk en helder. Je tekst moet scanbaar zijn. Dat doe je door passende titels en kopjes toe te voegen. Zoekwoorden toevoegen aan tekst is belangrijk om het ook Google makkelijk te maken je landingspagina te vinden. Geef de inhoud vorm rondom een specifiek onderwerp en gebruik afbeeldingen van goede kwaliteit. Jouw product of dienst staat centraal. Een landingspagina geeft je de mogelijkheid om wat uit te wijden over die ene zoekterm waarop je wil adverteren, zoals populaire betaalmethoden. Maar waak ervoor dat je niet gaat afwijken van je vooropgestelde doel. 

Zeg het met beelden!

Wil je iets visueel verduidelijken? Heb je al eens aan video gedacht? Video’s zijn populairder dan ooit, reels, TikTok-filmpjes en vlogkanalen worden veel bekeken. Video is multi-inzetbaar, denk aan social media, zoalseen YouTube-kanaal. Een how-to concept is voor de hand liggend, maar je kunt je dienst ook verder toelichten in een handige video, waarin je je klanten aanspreekt.

Nieuwste over Blog