/

De Nieuwe SAFe Lean Portfolio Management Training voor goed portfolio beheer

2 minuten leestijd

De Agile Scrum Group heeft haar trainingsaanbod verder uitgebreid met een nieuwe training: de SAFe Lean Portfolio Management (LPM) training. Deze training is ontworpen om professionals te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om Lean-Agile portfoliobeheer effectief te implementeren en uit te voeren binnen hun organisatie.

Wat is SAFe Lean Portfolio Management?

SAFe staat voor Scaled Agile Framework. Het is een set van organisatie- en workflow patronen bedoeld om de Agile-principes en -praktijken op enterprise-niveau toe te passen. Een belangrijk onderdeel van SAFe is Lean Portfolio Management. Dit is een benadering die helpt bij het aligneren van de strategie, uitvoering en investeringen van een organisatie. Hiermee kunnen bedrijven hun strategische thema’s en doelstellingen efficiënter behalen.

Waarom deze training?

De hedendaagse zakelijke wereld verandert razendsnel. Organisaties hebben behoefte aan flexibele en aanpasbare methoden om bij te blijven en zich aan te passen aan deze dynamische omgeving. SAFe LPM biedt een raamwerk dat organisaties helpt zich aan te passen aan veranderingen, terwijl ze tegelijkertijd hun strategische doelen nastreven. De training van de Agile Scrum Group stelt professionals in staat om deze methodologie in hun organisatie te integreren en te beheren.

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de SAFe LPM-training leren deelnemers:

  • De principes en praktijken van het Lean Portfolio Management raamwerk kennen.
  • Hoe ze een strategische visie en roadmap kunnen ontwikkelen.
  • Het opstellen en uitvoeren van portfolio-operaties en Lean governance.
  • Het organiseren van waardestromen die zijn afgestemd op de bedrijfsstrategie.
  • Het beheer van programma’s die de strategische thema’s en doelstellingen ondersteunen.

Voor wie is de training bedoeld?

De SAFe LPM-training is ideaal voor iedereen die betrokken is bij de strategieformulering, het beheer van productontwikkelingsinitiatieven of de uitvoering van programma’s op portfolioniveau. Denk hierbij aan executives, managers, Agile coaches en consultants.

Conclusie

Met de SAFe Lean Portfolio Management training biedt de Agile Scrum Group een uitgebreid en diepgaand inzicht in het beheer van portfolio’s op basis van Lean en Agile principes. Organisaties krijgen hiermee de tools in handen om strategische doelen efficiënt en effectief te bereiken in een constant veranderende omgeving.

Nieuwste over Blog