De geschiedenis van Black Friday

3 minuten leestijd

Last Updated on: 30th augustus 2022, 02:22 pm

Online shoppen is natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Nu is het alleen wel zo dat dit aardig duur kan worden, al helemaal als je de hoofdprijs betaalt voor je nieuwe spullen. Gelukkig zijn er door het jaar heen meer dan genoeg momenten waarop je in staat bent om met korting te shoppen. Dé sale waar iedereen natuurlijk naar uitkijkt jaarlijks is Black Friday. Maar waar komt de Black Friday sale eigenlijk vandaan? En wat is de reden dat we deze sale ook in Nederland kennen? Om hierachter te komen zal je snel verder moeten lezen. We laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Waar komt Black Friday eigenlijk vandaan?

Voordat we ingaan op Black Friday in Nederland is het handig om eerst eens te kijken naar de totstandkoming zelf. Waar komt Black Friday namelijk vandaan vraag je je af? De term Black Friday wer helemaal niet gebruikt om een sale via het internet aan te duiden. De term Black Friday werd namelijk gebruikt in 1869 om de financiële crisis te beschrijven nadat de goudmarkt van de Verenigde Staten was ingestort. Vervolgens werd de term gebruikt als benaming voor de tijd waarin verkopers enorme kortingen moesten geven om rond te kunnen komen. De dag na Thanksgiving hadden winkeliers het lastig en stonden ze nagenoeg geheel aan de afgrond met hun onderneming. Dit laat dan ook zien dat de term Black Friday eigenlijk helemaal niet zo leuk is als je zou denken.

Black Friday in Nederland

Veel bedrijven hebben de term overgenomen om aan te kondigen dat ze een fikse korting in zouden stellen voor alle producten. Dit vond met name plaats in Amerika. Maar ook in Nederland zijn bedrijven overgestapt op de term om klanten te lokken met leuke deals. Nu digitaal winkelen steeds populairder wordt hoeven mensen die willen winkelen overigens niet meer tot middernacht te wachten op de dag van Thanksgiving om hun online aankopen te doen. Websites als Amazon, Bol en vele andere bedrijven bieden Black Friday zowel online als in de winkel al ver voor de vrijdag na Thanksgiving aan.

Ook de leukste aankopen doen?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de bekende Black Friday uitverkoop. Het mag duidelijk zijn dat Black Friday van oorsprong dus helemaal niet zo’n feestje was. Maar vandaag de dag is het wel leuk om met korting op zoek te gaan naar de laatste aanbiedingen. Mocht je nog op zoek zijn naar Black Friday deals dan is het verstandig om de datum goed in de gaten te houden. Overigens kan je vaak een paar dagen tot zelfs een paar weken vooraf al gebruik maken van korting. Bekende aanbieders als Bol en Amazon zorgen er namelijk altijd voor dat er ook in de dagen vooraf aan Black Friday meer dan genoeg leuks te vinden is online!

Nieuwste over Blog