Dé beleggingen voor volgend jaar

4 minuten leestijd

Als belegger zijnde is het van cruciaal belang om altijd vooruit te kijken. Dit is dan ook de reden dat je er verstandig aan doet om je alvast voor te bereiden op volgend jaar. Nu vraag je je wellicht af wat de beste investeringen zijn om te maken voor het jaar 2023. Benieuwd waar jij je geld komend jaar in zou moeten beleggen? Lees dan snel verder, in dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten over dé beleggingen voor volgend jaar!

Een online deposito rekening

Wil je graag wel rendement boeken maar heb je niet zoveel zin in het nemen van risico’s dan is een deposito rekening dé keuze voor jou. Met deze online spaarrekeningen krijg je vaak een hogere rente dan bij een traditionele spaar-of betaalrekening. Een online deposito rekening betaalt rente voor een bepaalde periode. Door de stijgende rentestanden van de ECB en de FED is het mogelijk om tot wel 3% te krijgen, zonder dat je hier al teveel voor hoeft te doen. Hou wel rekening met het feit dat je je geld vaak voor een langere tijd moet laten staan.

Een professioneel indexfonds

De volgende optie is beleggen in een indexfonds. Een indexfonds is aan te merken als een speciaal soort beleggingsfonds dat de aandelen in een bepaalde marktindex aanhoudt. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de bekende S&P 500. Het doel is om een rendement te boeken dat gelijk is  aan de prestaties van de onderliggende index. Deze belegging behoort tot de beste beleggingen die je maar kunt vinden voor op de lange termijn. Naast het feit dat ze erg voordelig zijn, zijn indexbeleggingsfondsen minder volatiel dan actief beheerde fondsen die de markt proberen te verslaan.

Beleggingen in vastgoed

Als laatste is beleggen in vastgoed ook een goede keuze. Je kunt dit op twee verschillende manieren doen. Traditioneel beleggen in onroerend goed houdt in dat je een pand koopt en het later met winst verkoopt of verhuurt. Maar vandaag de dag zijn er ook andere opties te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld ook beleggen in een REIT. Dit zijn bedrijven die inkomsten genererend vastgoed bezitten. Hier kan je denken aan winkelcentra, hotels of aan kantoren. Deze bedrijven keren regelmatig dividend uit aan alle aandeelhouders. Dit maakt het mogelijk om ook met een beperkt eigen vermogen toch toe te treden tot de wereld van het vastgoed.

Kies je voor één van de bovenstaande opties dan is de kans groot dat ook jij een mooi rendement zal behalen op je belegging. Hou wel rekening met het feit dat wij alleen een voorspelling geven. Uiteindelijk is er niemand die precies weet hoe de markt uit zal pakken en wat er gaat gebeuren in de wereld. Dit is dan ook gelijk de reden dat wij je aanraden om alleen te beleggen met geld wat je bereid bent om te verliezen. Door alleen te beleggen met wat je kunt missen weet je zeker dat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan!

Nieuwste over Blog