De beste software-oplossingen voor jouw bedrijf

3 minuten leestijd

Of je nu een klein bedrijf of een groot bedrijf hebt… elke onderneming is gebaad bij de juiste software. Software is alles wat jij gebruikt op het gebied van administratie, boekhouding, logistiek, voor je financiën en nog veel meer. Het aantal opties lijken de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond te schieten. Was het aanbod vroeger nog relatief simpel en betrouwbaar, kun je nu bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom geven we in deze blog jou de beste software-oplossingen voor jouw bedrijf.

1. Adobe Photoshop en/of Indesign en Microsoft Office

Microsoft en Adobe zijn de basis voor veel ondernemers. Microsoft Office is de beste software op het gebied van Excel, Word, Powerpoint en ga zo maar door. Maar je betaalt er wel wat voor. Dat is logisch, want software heeft onderhoud nodig. Maar ook vernieuwing en andere updates. Hetzelfde geldt voor de programma’s van Adobe. Ze zijn niet goedkoop, maar wel de beste in hun soort. Daarnaast zijn er ook software-programma’s die blijvend gratis zijn. Heb jij een startende onderneming, dan kan dit aantrekkelijk lijken. Maar investeren in een betaald pakket loont uiteindelijk altijd.

2. The Cloud

Je kunt kiezen voor een eigen server, om daar al je belangrijkste informatie op te slaan. Een server valt meer onder hardware. Al lopen deze twee zaken steeds vaker door elkaar heen, omdat developers met een combinatie op de markt komen. Investeren in een goede cloud betekent dat je altijd overal een goede back-up van hebt. Je kunt deze abonnementen vaak per maand betalen. Doordat bij voorbeeld Apple of Google updates uitvoeren, is de kans groot dat je jouw gegevens niet snel kwijtraakt.

3. Skills Management Software

Ben jij op zoek naar software dat makkelijk aantrekkelijke skills matrixen maakt? Die je vervolgens ook kunt delen? Dan is AG5 is een goede optie voor skills management software. Door te investeren in een goed software-pakket, werkt iedereen niet alleen altijd in de juiste versie van bijvoorbeeld Excel. Je kunt ook geen belangrijke documenten meer kwijtraken of per ongelijk verwijderen. Door te werken in één centrale omgeving, die je kunt autoriseren per medewerker of team, is het voor iedereen die met Excel werkt duidelijk.

Nieuwste over Ondernemerstips