Teambuilding anno 2019: Nieuwste Trends en Verrassende Personeelsuitjes

3 minuten leestijd

Last Updated on: 14th juli 2020, 12:31 pm

Wil je teambuilding op een succesvolle manier doen, dan zal er iets anders verzonnen moeten worden dan enkel een borrel. Volgens onderzoekers en experts is het belangrijkste aspect van teambuilding dat er wordt samengewerkt, en het mooiste is wanneer er aan het einde van de teambuildingsessie ook iets concreets behaald is.

Kookcursus

Een kookcursus kun je doen met tientallen mensen. Vaak worden de mensen opgedeeld in verschillende groepjes, die allemaal een gedeelte van het diner verzorgen. Voor de afwisseling is het leuk als er tussendoor gerouleerd wordt, zodat iedereen een keer heeft samengewerkt. Het gezelligste is natuurlijk dat er na al het harde werk genoten kan worden van het diner met eventueel een glas wijn of een biertje. Werk dat direct wordt beloond!

Escape Room

Binnen een escape room gaat het echt om samenwerking, anders kun je de kans op ontsnapping wel vergeten. Hierin moeten er veel raadsels opgelost worden en uiteindelijk kun je als team uit de kamer ontsnappen. De endorfine die vervolgens vrijkomt zorgt er ook nog eens voor dat iedereen vrolijk is en zich een winnaar voelt. Een personeelsuitje bij The Great Escape is dus gegarandeerd een succes. The Great Escape springt eruit omdat ze met echte acteurs werken en na al 5 jaar bezig te zijn alleen maar veel leuke en enthousiaste recensies hebben gekregen.

Paintballen

Teambuilding in de buitenlucht is volgens experts ook een heel goed idee. Daarnaast ben je met paintballen ook heel actief bezig. Je rent, duikt, probeert jezelf onzichtbaar te maken en schiet. Volgens velen is het de volwassen versie van het apenkooien wat je vroeger zo vraag in de gymzaal deed. Het enige nadeel: je moet opgesplitst worden in twee teams, waardoor je maar met de helft van je collega’s samenwerkt. De andere helft zijn plotseling veranderd in je vijanden.

Wie is de Mol?

In veel steden, maar voornamelijk in de grote steden, kun je een Wie Is De Mol-spel spelen. Hier ga je als team samen een aantal opdrachten aan en probeer je deze zo goed mogelijk uit te voeren, maar een iemand heeft de instructie gekregen de opdrachten te saboteren en is dus de mol. Als team probeer je vervolgens deze mol te ontmaskeren, maar dat is nog niet altijd zo makkelijk. Dit is ook te spelen als een dinerspel, waarbij je een mol aan tafel hebt.

Nieuwste over Ondernemerstips