Creditcard van de zaak: hier moet je op letten

3 minuten leestijd

Last Updated on: 16th oktober 2019, 12:59 pm

Wil jij een creditcard, zoals een ABN creditcard aanvragen voor zakelijk gebruik? Dan is het wijs om goed te overwegen waarvoor je deze creditcard wilt gebruiken. In deze blog vertellen we je alles over een creditcard van de zaak en waar je op moeten letten.

Met een creditcard kun je ondertussen al maar liefst bij meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd betalen. Je kunt een zakelijke creditcard bijvoorbeeld gebruiken voor de reservering van een huurauto of om zakelijke tools af te sluiten. Maar ook bij bijvoorbeeld de aankoop van grote apparaten, in verband met de aankoopverzekering die je bij een creditcard krijgt. Dit is vaak een standaard verzekering die bij je creditcard zit. Hiermee zijn je aankomen direct verzekerd bij verlies, diefstal en beschadiging. Het aantal dagen dat je aankoop is verzekerd, hangt af van de maatschappij. Zo staat de teller bij Visa op 180 dagen standaard verzekerd. Maar je kunt ook kiezen voor 365 dagen.

1. Houd zakelijk en persoonlijke uitgaven gescheiden

Een creditcard op de zaak in plaats van een persoonlijke zorgt ervoor dat je zakelijke en persoonlijke uitgaven beter gescheiden kunt houden. Dit zorgt voor meer overzicht en inzicht in je zakelijke transacties. Op langer termijn bespaart je dat tijd bij je aangifte en bij je boekhouding.

2. Verlies je zakelijke creditcard(gegevens) niet uit het oog

Zoals bij alle creditcards geldt ook bij een zakelijke creditcard dat je ‘m niet kwijt moet raken. Maar nog veel belangrijker is dat ondernemers en ZZP’ers vaak de dupe zijn van online fraudeurs. Ze zijn uit op je creditcard-gegevens. Zelfs identiteitsfraude kan voorkomen. Banken en andere firma’s met creditcard gegevens vragen nooit om je persoonlijke gegevens en al helemaal niet om je pincode. Zit je op onbekende websites dan is het raadzaam om altijd te controleren of er een slotje zichtbaar is op je beeldscherm. Zo weet je zeker dat jouw creditcardgegevens veilig zijn.

3. Onthoud dat een creditcard een lening is

Lenen kost geld. Zelfs als je een klein bedrag met je creditcard betaalt, dan is het een lening. Weliswaar geen grote lening, maar het is slim om alles zo snel mogelijk terug te betalen. Want over een lening betalen we nu eenmaal rente. Houd er ook rekening mee dat een creditcard hoe dan ook geld kost. Maandelijks betaal je een bedrag om gebruik te mogen maken van je creditcard. Dit betaal je zelfs als je niets koopt. Dus creditcard aanvragen? Overweeg goed of je ‘m écht nodig hebt.

Nieuwste over Ondernemerstips