Crypto tegenwoordig toegankelijk voor iedereen

3 minuten leestijd

Handelen in crypto leek lange tijd iets te zijn voor nerds, mensen met veel kennis over computers, software en netwerken. Tegenwoordig gaat die gedachte al lang niet meer op; ook de bakker op de hoek koopt crypto. Er zijn verschillende redenen te bedenken voor de toegenomen handel in deze munten. Is crypto leren kopen en verkopen toegankelijker geworden. Er zijn online verschillende cursussen te vinden, die je kunt volgen om te leren begrijpen hoe de technologie achter deze cryptocurrencies werkt. Zoom hierbij niet alleen in op de handel in crypto. Ga voor jezelf na, welke toepassingen blockchain technologie nog meer heeft. Oorspronkelijk werd de technologie ontwikkeld, om een derde partij als een notaris of bank onnodig te maken. Het zou de kosten voor de consument drukken bij de aankoop van een huis of bijvoorbeeld het vastzetten van spaargeld. 

Cursussen gericht op verschillende elementen 

Naast de toepassingen van blockchain technologie, wil je weten welke crypto kopen op dit moment interessant is. Je wilt immers winst boeken met je eerste aankopen. Het antwoord op deze vraag valt niet te geven tijdens zo’n cursus. Daar komt bij dat het van dag tot dag kan verschillen. Veel interessanter is het om te leren hoe je de koersen van crypto kunt leren lezen. Hoe werkt een technische analyse van zo’n koersgrafiek? Is het bij projecten achter deze digitale crypto interessant om een fundamentele analyse uit te voeren, zoals men dit ook bij de handel in aandelen doet? Het zijn voorbeelden van elementen die aan bod komen bij de meeste cursussen over de handel in crypto’s. 

Kopen van digitale valuta makkelijker geworden 

Zoals eerder al werd aangehaald, is het kopen van crypto’s makkelijker geworden. Dat zit hem niet alleen in het feit dat beginnende handelaren een online cursus kunnen volgen. Ook is het tegenwoordig mogelijk om verschillende soorten crypto te kopen middels iDeal. Er zijn in Nederland een aantal handelsbeurzen actief. Hier zet je de euro’s om in verschillende cryptocurrencies, in de hoop dat de waarde ervan toeneemt. Belangrijk hierbij is dat de munten zo snel mogelijk naar een offline portemonnee zouden moeten worden verplaatst. Aan het op de handelsbeurs laten staan van crypto’s zitten risico’s.

Adoptie van crypto’s neemt langzaamaan toe 

Tegenwoordig zijn er verschillende webwinkels waar je producten kunt afrekenen met crypto. Ook grote bedrijven met fysieke winkels overwegen bijvoorbeeld betalingen met Bitcoin te accepteren. In lijn met deze groeiende adoptie van crypto is het feit, dat je tegenwoordig een creditcard aan kunt vragen om met crypto’s te betalen. De creditcard wordt gekoppeld aan je digitale portemonnee. Het zijn ontwikkelingen die op termijn een positieve invloed kunnen hebben op de waarde van de diverse cryptocurrencies. 

Nieuwste over Blog