Blijf gezond en hou je onderneming draaiende dankzij een detoxkuur

3 minuten leestijd

Last Updated on: 14th juni 2022, 01:31 pm

Ondernemers zijn over het algemeen een stukje drukker dan mensen die in loondienst zijn. Ze hebben geen vast aantal uren en zijn eindverantwoordelijke. Daar krijg je natuurlijk ook een hoop voor terug. Je bent eigen baas, kiest je eigen werktijden en bepaalt zelf de koers die je vaart. Uitval door ziekte is echter wel een groter probleem voor ondernemers, zelfs wanneer je hiervoor een verzekering hebt afgesloten. Een vervanger vind je niet zomaar en het werk blijft vaak liggen. Afwezigheid door ziekte is een groot probleem onder kleine zelfstandigen en entrepreneurs die de leiding over een groot bedrijf hebben. Daarom is het zaak om er alles aan te doen om zo gezond mogelijk te zijn en te blijven.

Een detoxkuur en de positieve effecten voor je lichaam

Heb jij weleens van een detoxkuur gehoord? Tijdens een aantal dagen consumeer je louter sappen op basis van groente en fruit. Meestal zijn de drankjes voorzien van extra ingrediënten zoals speciale zaden en kruiden. Daardoor zijn de sappen nog gezonder en zijn ze gevarieerder. Het doel is om schadelijk deeltjes die zich in je lichaam hebben opgestapeld te verwijderen. Die hebben op de lange termijn namelijk een negatieve impact op je gezondheid en leiden tot een gevoel van energieloosheid. Een detoxkuur heeft de potentie om deze problemen te voorkomen zodat je meer energie in je bedrijf kunt steken en er minder kans is dat je door ziekte niet in staat bent om te werken. Lees meer over de voordelen van een detox kuur.

Waarom ons lichaam hulp nodig heeft bij de afvoer van toxische stoffen

Het menselijk lichaam is een complexe en geavanceerde machine. Organen zoals de nieren en de lever hebben als doel om je lichaam van binnenuit te reinigen. Schadelijke deeltjes worden uit het bloed gefilterd, afgebroken en afgevoerd. Maar in de huidige maatschappij zijn deze organen overbelast, zelfs bij jonge en gezonde mensen.

Factoren die leiden tot de opstapeling van schadelijke deeltjes

De lucht om ons heen is bijvoorbeeld ernstig vervuild door uitlaatgassen van verkeer, fabrieken en de landbouw. Die adem je iedere dag in. Het voedsel dat je eet is ook niet zo gezond als veel mensen aannemen. Ze zitten boordevol conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers. Die zijn wederom helemaal niet goed voor je. Het helpt om te letten op wat je eet. Lees de etiketten van voedingswaren en kies zoveel mogelijk voor biologische varianten. Hierdoor voorkom je de inname van onnodig veel toxische deeltjes en begin je met een gezondere levensstijl.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog