Zakelijk glasvezel: internet dat meegroeit met jouw bedrijf 

4 minuten leestijd

Internet is al lang niet meer de toekomst, het is inmiddels al langer hetgeen waar jouw bedrijf dagelijks mee te maken heeft. We doen belangrijke meetings online, zoeken alles op dat we nodig hebben voor ons werk, beantwoorden mails en versturen offertes. Wil jij het beste internet dat er op dit moment is? Dan kies je voor zakelijk glasvezel. In deze blog vertellen we jou er alles over.

Een bedrijf dat altijd online is kan zich niet permitteren om offline te gaan, bijvoorbeeld omdat er iets is met het internet. Door te kiezen voor zakelijk glasvezel ben je altijd 100% online. En dat niet alleen. Zakelijk glasvezel is snel, net zo snel als dat jij zakendoet. En net zo stabiel als dat jij zakendoet. Als jij groeit, groeit het zakelijk internet met je mee. 

Mogelijkheden zakelijk internet

De mogelijkheden voor zakelijk internet zijn ontzettend groot. Juist als ondernemer is het prettig om internet te hebben dat je kan opschalen op het gebied van bandbreedte. Bijvoorbeeld omdat het team groter wordt of omdat je meer online gaat bewerkstelligen. Door glasvezel te gebruiken zal je nooit gelimiteerd worden door je internet. En er zijn nog meer voordelen. Zo kan je supersnel downloaden en uploaden. Prettig wanneer je bijvoorbeeld in de IT werkt. Of als je gewoon houdt van snel ondernemen en niet te lang wilt wachten. 

Daarnaast is glasvezel zo’n stabiele vorm van internet dat je veel minder kans hebt op storingen. En dat is een prettige gedachten, want niets is zo vervelend dan de kans lopen dat je een opdracht misloopt omdat het internet er steeds uit knalt. 

Iets waar je verder ook nog over na kunt denken is telefonie via glasvezel. Hierdoor kun je namelijk heel gemakkelijk vaste en mobiele nummer bedrijfsmatig integreren in je netwerk. Zo kan iedereen werken vanuit zijn eigen woning of werkplek en is iedereen toch goed bereikbaar. Ook voor klanten bijvoorbeeld. Telefonie via glasvezel is daarnaast ook kraakhelder en even stabiel als het internet. 

Aansluiten aan het glasvezelnetwerk

Heb je na het lezen van deze blog ook behoefte aan glasvezel bij jou op de werkvloer? Dat begrijpen we wel! Op dit moment wordt er in Nederland veel glasvezel aangelegd. Omdat dit via kabels in de grond gaat, worden er kilometers aan kabels weggewerkt in de grond. Om te kijken of jouw onderneming aan het glasvezelnetwerk aangesloten kan worden is het goed om een postcode check te doen. Dan kun je direct zien of en wanneer het mogelijk is om aangesloten te worden.

Is het nog niet mogelijk? Dan verwachten wij niet dat dit nog heel lang gaat duren. Je kan er ook altijd voor kiezen om zelf de bekabeling aan te laten leggen. Hiervoor liggen de kosten wel wat hoger, maar dan ben je uiteraard wel sneller aangesloten op het meest stabiele internet van Nederland.

Meer tips voor een duurzaam kantoor? Lees dan ook deze blog!

Nieuwste over Topondernemers