Belang van veilig en verantwoord ondernemen

4 minuten leestijd
Belang van veilig en verantwoord ondernemen

Voor iedere ondernemer is het van belang dat hij of zij de verantwoordelijkheid draagt voor het bedrijf. Er is veel wat je moet regelen, planning, administratie, financiën, producten bestellen, klanten bellen, offertes maken en ga zo maar door. Maar je moet er ook voor zorgen dat alles op voorraad is. Er moet hierbij wel gezegd worden dat je niet alles zelf kunt en mag doen. Soms zijn er bepaalde dingen die je uit handen moet geven. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met bepaalde vloeistoffen en de wetten en regels die hierbij gelden. In iedere branche zijn er wel ondernemingen die hiermee te maken hebben. Als ondernemer ben je hier natuurlijk van op de hoogte, maar blijf ook het veilig en verantwoord ondernemen in het oog houden. Is het ineens te veel voor jou alleen? Heb je meer personeel nodig? Ga dan op zoek naar nieuwe mensen en durf werk uit handen te geven. Hierdoor kun jij de focus beter houden op hetgeen waar jij goed in bent en ander werk uit laten voeren door een andere specialist.

Werken met machines binnen je bedrijf

Chemicaliën afvullen is werk van de specialist. Als er binnen je bedrijf met machines wordt gewerkt, is de kans groot dat er regelmatig vloeistoffen bijgevuld moeten worden. Alles kan op maat worden gemaakt en dat is maar goed ook. Je hebt namelijk je eigen machines en die hebben eigen vloeistoffen nodig. Stoffen die je kunt laten bijvullen zijn bijvoorbeeld citroenzuur, bio-ethanol of kopersulfaat. Er kan, als het nodig is ook een nieuw product voor je samen worden gesteld en dit wordt dan op locatie gemengd in daarvoor bestemde tanks. Alles wordt dan ook netjes afgevuld in een eigen verpakking. Je hebt dan zelf de keuze uit bijvoorbeeld potten, emmers, vaten, zakken, flessen of bijvoorbeeld blikken.

Laat je onderneming groeien

Als je inkomsten veranderen, dan moet je dat altijd doorgeven. Je wil natuurlijk dat je onderneming winst gaat maken, maar soms heb je een periode waarin het wat minder gaat. Als je dat tijdig doorgeeft bij de Belastingdienst, dan kan het zijn dat je voor bepaalde toeslagen in aanmerking komt. Daarom is het erg zinvol om hier ieder kwartaal bij stil te staan en het door te geven als er wat is veranderd. Dit geldt uiteraard ook voor de situatie als je ineens veel meer gaat verdienen. Je kunt dan berekenen wat je per jaar moet afdragen aan belastinggeld, je kunt dan ook alvast een deel van het bedrag betalen (maandelijks). Zo voorkom je dat je aan het eind van het jaar ineens veel geld moet betalen. Zo reken je je ook niet rijk, maar is het beter om vooraf te betalen. Alles wat je dan te veel hebt betaald, krijg je later weer terug. Dit is een leuke meevaller en het is beter om op deze manier te ondernemen dan andersom. Als je achteraf ineens veel moet betalen, dan word je daar niet vrolijk van.

Nieuwste over Blog