Alles wat u moet weten over kartonnen enveloppen

3 minuten leestijd

Er zijn enorm veel manieren om pakketjes te verzenden. U kunt uw pakket inpakken in een doos en versturen met de pakketpost, maar u kunt ook gebruik maken van brievenbuspost. Hiervoor maakt u gebruik van enveloppen. Dit kunnen papieren enveloppen zijn, maar u kunt ook gebruik maken van  kartonnen enveloppen. Alles wat u moet weten over kartonnen enveloppen leest u in deze blog.

Stevig

De papieren enveloppen kent u vast wel. Ze zijn handig voor het opsturen van een verjaardagskaart en waarschijnlijk heeft u ze afgelopen kerst nog gebruikt voor de kerstkaarten. Deze enveloppen zijn alleen niet zo stevig en de kans dat pakketje beschadigd raakt is aanwezig. Voor het versturen van een boek kunt u deze enveloppen dus beter niet gebruiken. Kartonnen enveloppen zijn hier wél erg geschikt voor. Het karton verstevigt het pakket en raakt niet snel beschadigd. Zo kunt u ervan uitgaan dat uw boeken, foto’s en fotolijstjes heelhuids aankomen bij het bezorgadres!

Gebruiksgemak

Kartonnen enveloppen zijn niet alleen stevig, ze zijn ook nog eens erg handig in gebruik. Vaak worden deze enveloppen namelijk voorzien van een handige zelfklevende plakstrip. Hierdoor hoeft u niet moeilijk te doen met tape of plakband. U haalt eenvoudig de strip van het vouwrandje van de envelop en de envelop plakt vanzelf dicht. De rode afscheurstrip zorgt ervoor dat de ontvanger uw pakketje weer gemakkelijk open krijgt. Zo kan het pakketje tijdens de verzending niet opengaan en raakt er zeker niets verloren.

Buigzaam karton

Wanneer u de kartonnen enveloppen weleens heeft zien liggen in de winkel, weet u dat de enveloppen plat zijn. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt hoe u dikkere en zwaardere producten kunt versturen met deze envelop. Het karton is buigzaam en de enveloppen zijn voorzien van een vouwlijn. Wanneer u bijvoorbeeld een boek wilt verzenden met de envelop van karton, buigen de vouwlijnen mee met de dikte van het boek.

Duplex

Een kartonnen envelop hoeft niet per definitie een kartonnen uitstraling te hebben. Er zijn enveloppen op de markt die gemaakt worden van wit duplex karton. Hier kan eenvoudig op geschreven worden. Denk bijvoorbeeld aan de adresgegevens van de ontvanger die voor de bezorger goed leesbaar moeten zijn. Daarnaast blijven verzendstickers goed plakken op de kartonnen enveloppen. Zo komt uw pakketje gegarandeerd goed aan bij de ontvanger.

Envelop bedrukken

Er is een aantal aanbieders dat kartonnen enveloppen bedrukt. Wanneer u veel verzendt namens uw bedrijf, kunt u uw bedrijfslogo bijvoorbeeld laten bedrukken op de enveloppen die u gebruikt. Zo weet de ontvanger direct dat het pakketje van uw bedrijf komt.

Nieuwste over Blog