Welke linkbuilding strategie moet ik toepassen in mijn bedrijf?

3 minuten leestijd

Ben jij benieuwd welke linkbuilding strategie het beste werkt voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder! In dit blog staan alle mogelijke strategieën op een rij, zodat je gemakkelijk het onderscheid weet te maken en kunt bepalen welke het meest geschikt is. Linkbuilding is namelijk niet meer weg te denken in de wereld van online marketing, maar om er van te profiteren moet je wel precies weten hoe je het aanpakt.

Wat is linkbuilding precies?

Allereerst, wat is linkbuilding? De term heeft betrekking op het opbouwen van een goed linkprofiel, wat wil zeggen dat er veel relevante websites naar de jouwe linken. Hoe meer links je naar jouw website hebt, hoe relevanter Google en andere zoekmachines jouw content zullen vinden. Het is daarbij belangrijk dat de links van kwalitatief goede websites komen, en dat ze in combinatie met anchors worden gebruikt die passen bij het product of de dienst die jij aanbiedt.

Welke linkbuilding strategieën zijn er?

Nu je weet wat linkbuilding is duiken we wat dieper in de verschillende strategieën. Het zijn allemaal manieren om aan relevante links naar jouw website te komen, waarvan de één uiteraard beter werkt dan de ander. Als eerste kun je leveranciers en bedrijven waar je mee samenwerkt benaderen en vragen of ze naar je willen linken. Dit levert zeer oprechte en logische backlinks op, want er bestaat daadwerkelijk een connectie tussen beide partijen. Het is dan ook een geloofwaardige backlink voor zoekmachines, en ze zullen er zeker waarde aan toekennen.

Daarnaast kun je relevante websites en bedrijven benaderen met de vraag of je een gastblog kan schrijven voor ze. Als je een bepaalde expertise hebt waar je graag over schrijft, kun je deze met hun publiek delen in ruil voor een backlink. Ook dit levert doorgaans kwalitatief goede backlinks op, die zeer geloofwaardig overkomen. Bovendien is deze methode net als de eerstgenoemde helemaal gratis.

Wil je liever een groter effect? Dan kun je ervoor kiezen je linkbuilding uit te besteden aan een online marketing bureau. Zij zullen dan relevante artikelen en blogs schrijven over jouw bedrijf of type product, en deze op hun blogs plaatsen met een link naar jouw website. Doorgaans hebben deze websites een wat lagere domain authority, waardoor er iets minder waarde aan zo’n link wordt toegekend, maar met een hoog volume kun je ontzettend veel aan deze manier van linkbuilding hebben.

Beste linkbuilding strategie

Wil je snel groeien met je bedrijf, en dus zo snel mogelijk hoger ranken in Google? Dan is de beste linkbuilding strategie een combinatie van gratis en betaalde methoden. Dit levert je namelijk een heel natuurlijk linkprofiel op, dat geloofwaardig overkomt voor zoekmachines. Je zult dan snel hoger ranken met je website, en dus meer bezoekers trekken. Een ervaren online marketeer kan je er alles over vertellen!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing