4x waarom jouw personeel ontslag wil nemen

3 minuten leestijd

Wil jij het liefst je personeel zo lang mogelijk behouden binnen je bedrijf. Maak dan niet deze 4 veel gemaakte fouten.

Je merkt misschien dat je personeel steeds sneller opstapt. Misschien nemen ze wel op staande voet ontslag of wisselen ze snel van baan. Dan mag je toch echt wel de schuld bij jezelf zoeken. Er zijn namelijk redenen waardoor personeel niet lang blijft bij een bedrijf. Dit heeft te maken met waardering, maar ook de verhoudingen onderling. Je wil dat je personeel met plezier op het kantoor verschijnt. Er zijn veel redenen te verzinnen waarom ze dat niet zouden willen. Wij hebben er vier op een rij gezet.

Geen waardering

Je kan als werkgever misschien iets vaker waardering uitspreken naar je werknemers. Dit kan je op allerlei verschillende manieren doen. Zo kan je een persoonlijk bericht naar iedere werknemer sturen met hierin waarom je zo blij bent dat ze bij je werken. Wat je ook kan doen is een extra ruim kerstpakket maken tijdens de kerstdagen. Schrijf op wanneer hij/zij jarig is en leer je werknemers kennen. Zo kan je attent zijn op de momenten dat het nodig is.

Slechte beoordelingen

Een beoordelingsgesprek mag best eens in de zoveel tijd gevoerd worden. Waar ben jij tevreden mee en waar vind jij dan een werknemer zich kan ontwikkelen. Het moet natuurlijk een opbouwend gesprek zijn, want niets is zo vervelende als een negatieve beoordeling krijgen op het werk. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van al je werknemers met bijvoorbeeld hr software van Apployed. Hou het overzicht zodat je weet hoe je iemand het beste kan benaderen.

Dominante werkgever

Kan jij goed werk uit handen geven als werkgever? Neem je werkdag eens een keer op en kijk hem terug. Misschien valt het je dan wel op dat je niet altijd even sympathiek bent. Of je bent gewoon een control freak. Het is logisch dat jij de controle niet wil loslaten. Maar af en toe vertrouwen geven aan je werknemers is ook de controle laten vieren op de momenten dat het nodig is.

Verkeerd salaris

Wist je dat één van de grootste irritaties is wanneer werknemers een slecht salaris voor geschoteld krijgen. Je hebt het misschien onderling op de werkvloer weleens over je maandsalaris. Wanneer jij veel minder krijgt dan anderen om je heen voel je je misschien minder belangrijk. Dit kan een goede reden zijn om opzoek te gaan naar werk waar je meer verdient en waar jij je ook meer gewaardeerd voelt. Wist je ook dat te veel concurrentie kan zorgen voor burn-out onder je werknemers. Lees dit artikel eens.

Nieuwste over Ondernemerstips