4 x dingen die je personeel kunnen wegjagen

3 minuten leestijd

Wanneer je merkt dat je personeel steeds vaker en sneller opstapt of van baan wisselt, is het misschien tijd om erachter te komen wat dit veroorzaakt heeft. Er zijn namelijk enkele dingen die je als baas, bewust of onbewust, kan doen die ervoor zorgen dat je personeel geen prettige werkomgeving heeft. Wij zullen hier enkele van deze dingen benoemen. Mocht je je hierin herkennen, dan is het misschien aan te raden om bij jezelf na te gaan waarom je dit doet en wat je eraan kunt verbeteren.

  1. Je personeel tot in detail controleren

Mocht je je personeel nou niet kwijt willen: stop dan met managen en begin met leidinggeven. Dus bemoei je niet met elke handeling maar geef ze een richting en een doel. Behandel je personeel zoals je thuis met je kinderen omgaat. Als de medewerker niet functioneert dan zeg je niet ‘hij moet maar weg’, dat doe je ook niet als je puberdochter vervelend is.

  1. Kwetsende beoordelingsgesprekken voeren

Voor managers die wel betrokken zijn: zorg dat je maandelijks een gesprek hebt met je werknemers. Geef vertrouwen. En je zult zien, je krijgt vertrouwen. En zorg dat de span of control zo klein mogelijk is. Je kunt maar van een man of acht à tien weten hoe het echt met ze gaat. Zorg dat het niet alleen gaat om prestaties, maar ook om geluk. Om altijd op de hoogte te kunnen zijn van alle personeelszaken, is de HR software van Apployed aan te raden. Zo heb je overzicht en raak je niets kwijt.

  1. Te allen tijde controleren en domineren

Ga niet boven je personeel staan. Vertel hoe ze iets slimmer kunnen aanpakken, maar niet op microniveau. Geef ze het vertrouwen dat ze het zelf kunnen. Zo zullen ze in het vervolg minder geïntimideerd zijn en minder fouten maken.

  1. Een oneerlijk salarismodel invoeren

Op de werkvloer wordt veel meer gepraat over salarissen dan de leiding denkt. Wanneer een manager van hogerhand krijgt medegedeeld dat er maandelijks duizend euro aan verhoging mag worden gegeven en je wil één van je de tien werknemers tweehonderd euro geven; wie kort je dan? Of geef je ze allemaal wat minder? Of toch alleen de collega die deze maand geen kwaliteit heeft afgeleverd? Wat je door dit systeem ziet gebeuren: medewerkers gaan niet meer voor de teamspirit, maar voor eigenbelang. Onderlinge concurrentie. Probeer dit te vermijden.

Nieuwste over Ondernemerstips