5 tips om je pakket veilig te verpakken

4 minuten leestijd

Verstuur jij pakketjes binnen Nederland of misschien wel over de hele wereld? Hoe dan ook wil je altijd dat je pakketje goed beschermd aankomt bij je klant. Hier een paar tips om je daarbij te helpen. 

Er zijn steeds meer pakketdiensten gekomen omdat de hoeveelheid pakketjes jaarlijks in aantallen toenemen. Internet is hier natuurlijk de reden van. Het is een stuk makkelijker om online iets te zoeken en te bestellen dan door een winkelcentrum te moeten zoeken naar het juiste item. Misschien ben jij wel ondernemer en verstuur je veel pakketjes of begin je met je eigen webshop. Om ervoor te zorgen dat je pakketjes heel en in goede orde aankomen bij de klant zijn er een paar slimme trucjes. Wij hopen je in dit artikel te kunnen helpen. 

1.    De juiste verpakking 

Als ondernemer wil je natuurlijk winst maken. Hoe groter het pakketje hoe duurder het is om hem te verzenden. Daarnaast is het ook een hoop gesjouw wanneer jij zelf je pakketjes naar de post moet brengen. Je kan daarom ook kiezen voor een ophaalservice bij pakketdiensten. Zij komen de kartonnen dozen gewoon bij je ophalen op kantoor. Als je voor een kartonnen doos kiest dan ben je verzekerd van een goede verzegeling. Je kan zelfs in hard plasticsboxen je pakket versturen mocht je echt zeker van je zaak willen zijn. 

2.    Wikkel je pakket in 

Nu is het belangrijk dat jij je pakket goed inwikkelt. Dit kan je op verschillende manieren doen. Heb jij een product dat niet zo zwaar is of wel tegen een stootje kan? Dan worden er tegenwoordig vaak kartonnen proppen gebruikt om te verpakken. Maar het meest gebruikt beschermingsmateriaal is toch wel noppenfolie. Wanneer je product hard neerkomt zal het noppenfolie de val opvangen. Vooral bij zwaardere producten is dit aan te raden. 

3.    Houd ruimte over in de doos

Het klinkt misschien gek, maar wij adviseren om de doos niet te vol te stoppen. Hoe voller jij de doos stopt hoe minder ruimte er in de doos is hoe sneller je product kapot kan gaan. Hij kan nu namelijk sneller bij een val beschadigen. Doordat er ruimte in de doos is heb je nog een kreukelzone. Eigenlijk is dit net als bij een auto. 

4.    Goed dichtplakken 

Dit is iets waar je natuurlijk al mee begint. Maar een beetje plakband gaat jou pakket niet helpen natuurlijk. Dus zorg er altijd voor dat je minimaal tape gebruikt om je kartonnen doos dicht te pakken. 

Een extra tip: Tegenwoordig heb je ook ecologisch plakband dat is gemaakt van papier. Dit heeft ook een mooie uitstraling. 

5.    ‘’Dit pakket is breekbaar’’

Als de inhoud van je pakket breekbaar is dan kun je dit labelen met breekbaar. Bij pakketdiensten zullen ze dan ook beter opletten dat je pakketje voorzichtig wordt behandeld. Is je pakket toch niet zo breekbaar, maar wil je dat ze er bij de pakket dienst goed mee omgaan? Dan is het slim om iets op het pakket te noteren. Het klinkt als valsspelen, maar hiermee verzeker jij je pakketje nog iets beter tijdens een lange reis. 

Nieuwste over Ondernemerstips