Een private cloud op het kantoor? Dit heb je ervoor nodig 

4 minuten leestijd

Je kantoor wordt steeds groter en je moet de eerste mensen al gaan aannemen. Je wil dat iedereen de bestanden op ieder moment beschikbaar heeft. Met een private cloud kan dat! In deze blog lees je wat je nodig hebt voor een private cloud. 

Laten we je eerst vertellen wat een private cloud eigenlijk is. Het werkt eigenlijk als het geheugen op je telefoon of laptop. Je slaat er word bestanden, video’s en foto’s op. Alleen met een cloud sla jij ze op binnen een andere server. Dit betekent dat jij ze moet ophalen via het internet. Bij een private cloud heb je alles in eigen beheer, je hebt dus een eigen server in huis. Een private cloud kan je eigen vergelijken met een formule 1 wagen. Je vraagt een bestand op, en binnen een tel heb je alles tot je beschikking. 

Dit heb je nodig voor een private cloud: 

Om een goede cloud en server te bouwen heb je een paar dingen nodig. Het is ook afhankelijk van de grote van je bedrijf wat je wel en niet nodig hebt. 

1.     Een serverkast

Dit wordt ook wel een Patchkast genoemd. Hier komt de computer in te staan die ervoor zorgt dat je bestanden op ieder moment opgevraagd kunnen worden. Door deze kast lopen allemaal internetkabels, laten we gelijk naar punt twee gaan. 

2.     Internetkabels

Wanneer je op kantoor zit wil je op het snelst mogelijke internet kunnen aansluiten. Dit is helaas niet jouw wifiverbinding, maar de vaste kabel. Deze kabels worden UTP kabels genoemd en staan in verbinding met jouw eigen server. 

3.     Computer met veel geheugen 

Nu heb je een harde schijf nodig. Maar niet zomaar één, hij moet namelijk 24/7 beschikbaar zijn. Hierdoor kan je op ieder moment bestanden opvragen. Afhankelijk van jouw onderneming kan je kiezen voor de grote van een harde schijf. 

De voordelen van de private cloud: 

Een private cloud is superhandig en slim om aan te sluiten op je kantoor. Hier een paar redenen voor je op een rij: 

Veilig inloggen 

Helaas hebben we steeds vaker te maken met internetcriminaliteit. Met een private cloud kan je over inloggen en daarbij zal je altijd via een tweestapsverificatie moeten aanmelden. Je krijgt een extra sms of berichtje op bijvoorbeeld je smartphone. 

Overal bereikbaar

Je bestanden zijn overal bereikbaar, en je kan er overal nieuwe bestanden opzetten. Heb je bijvoorbeeld net veel mooie bedrijfsvideo’s gemaakt dan kan je deze gewoon op de cloud zetten. 

Werknemers toegang geven 

Wanneer jij werknemers toegang wil geven bepaal je zelf voor welke mappen ze wel het account hebben en welke mappen niet. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld belangrijke bedrijfsgegevens niet inzien. Maar je kan ook je fotograaf een account geven, zo heb je altijd gelijk alle bestanden op de cloud. 

Altijd genoeg geheugen

Bij een goede private cloud kan je het geheugen altijd verbreden. Dit betekent dat je aan je tax komt met het aantal bestanden je gewoon nieuw geheugen kan aanschaffen en deze kan aansluiten op je server. 

Nieuwste over Internet Marketing