Hoe duur is het uitbesteden van SEO in 2020?

4 minuten leestijd

Heb je een eigen bedrijf? Dan ken je inmiddels wel het belang van online vindbaarheid. Om meer klanten aan te trekken is het essentieel dat jouw website opvalt en zichtbaar is in de zoekmachine. Een SEO bedrijf kan je daarbij helpen. Maar hoe duur is dit en is het nodig om zo’n bedrijf in te schakelen?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, dit wordt ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. De SEO specialist neemt de interne en externe factoren van een website onder handen om deze zo hoog mogelijk te laten scoren in de zoekresultaten. Hierdoor ontstaat er meer verkeer op de website en dit kan uiteindelijk resulteren in meer omzet. Een SEO bedrijf is goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied én weet als geen ander wat jouw website nodig heeft om te groeien. Een SEO specialist kan er dus voor zorgen dat: je website wordt verbeterd, je een hogere ranking krijgt in Google waardoor er meer aandacht is voor je website, je website een grotere naamsbekendheid krijgt en dat klanten je website meer vertrouwen. Vervolgens houdt het SEO bedrijf alle resultaten bij, zodat jij uiteindelijk een goed overzicht hebt wat wel en niet werkt. Hierdoor kun jij jouw bedrijfsstrategie verbeteren. Ben je benieuwd naar wat een SEO-bedrijf voor jou kan betekenen? Kijk dan eens bij Sector7.

Waarom uitbesteden?

Ben je geïnteresseerd in SEO uitbesteden voor je bedrijf? Maar heb je nog wat twijfels. Wij vertellen je waarom het handig is om een SEO-specialist in te huren. Het vakgebied van SEO is voortdurend in beweging. Daarom is het erg veel werk om dit allemaal bij te houden naast het runnen van je eigen bedrijf. Het algoritme van Google verandert zo snel dat de informatie die jij hebt inmiddels misschien al verouderd is. Een SEO specialist is op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast beschikt een SEO bedrijf ook over de modernste programma’s.

Wat kost een SEO nou gemiddeld?

Het prijsverschil zit hem in het verschil in grote van de website en wat voor werk het SEO bedrijf voor jou gaat doen. Afhankelijk van wat je precies wilt, betaal je per maand, per project of per uur. De prijzen hiervan lopen sterk uiteen bij verschillende bureaus:

  • Per maand: van €180 tot €4500
  • Per project: van €450 tot €9000
  • Per uur: van €45 tot €180

De cijfers hierboven komen van een onderzoek door SEOmoz in het buitenland. Er wordt echter vanuit gegaan dat deze overeenkomen met de Nederlandse tarieven. Ben je een lokaal bedrijf met een simpele website? Dan kan een SEO specialist je al voor enkele uren per maand helpen. De geschatte kosten zullen dan ongeveer €250 tot €350 per maand zijn. Heb jij een middelgroot bedrijf met meerdere websites die dezelfde zoekwoorden gebruiken? Om hoog te blijven scoren in Google en andere zoekmachines moet de SEO specialist meer tijd besteden aan de content van de website. Hiervoor zijn de geschatte kosten: €450 tot €750 per maand. Voor grote bedrijven die te maken hebben met veel concurrentie zal een team aan medewerkers nodig zijn. In dit team zitten bijvoorbeeld copywriters, conversiespecialisten en webdevelopers. De geschatte kosten hiervoor bedragen €800 tot €2500 per maand.

Nieuwste over Internet Marketing