3 tips om comfortabel naar het werk te fietsen

4 minuten leestijd

Last Updated on: 23rd december 2022, 01:30 pm

Ben je er ook helemaal klaar mee dat je elke ochtend weer in de file staat om op kantoor te komen? Dat je ontzettend vroeg op moet staan omdat je altijd extra reistijd in moet calculeren? En speel je nu toch met het idee om voortaan de fiets te pakken? Een heel goed idee! En eentje die steeds vaker wordt uitgevoerd.

We weten allemaal dat we door de jaren heen steeds minder zijn gaan bewegen. Zeker bij zittend werk. Daarom kan fietsen van en naar het werk al een groot positief effect hebben op de gezondheid. Daarnaast is het natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Kortom: genoeg redenen om de fiets te pakken. Maar houdt iets je toch tegen door de langere afstand, het weer of gewoon überhaupt de noodzaak om op te stappen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Daarom vind je hier drie tips om comfortabel naar het werk te fietsen.

1.      Kies een elektrische fiets

Het is niet voor niets dat je tegenwoordig overal elektrische fietsen ziet. Op zoek naar een e bike dames? Dan merk je al snel hoe groot het aanbod is. En dat is niet voor niets. Een elektrische fiets maakt het afleggen van langere afstanden een stuk gemakkelijker. Door de trapondersteuning ga je veel sneller en geniet je van meer comfort. Hierdoor kan je binnen relatief korte tijd op je werk zijn. Sterker nog: in de grote steden ben je vaak zelfs sneller dan wanneer je de auto zou pakken.

Sommige mensen zijn bang dat een elektrische fiets juist lui maakt. Hier is echter niets van waar. Natuurlijk is het minder intensief dan fietsen zonder trapondersteuning. Wanneer je normaal gesproken echter inactief bent, dan zal elektrisch fietsen een prima manier zijn om meer te bewegen.

2.      Bereid je goed voor

Of je nu met een e bike heren op pad gaat of gewoon een traditionele fiets pakt, je kunt niet verwachten dat je zonder enige oefening direct dertig kilometer kunt fietsen. Probeer daarom eerst een aantal weken de tijd te nemen om het fietsen op te bouwen. Probeer te wennen aan verschillende weersomstandigheden en fiets ook eens in het donker. Op die manier ben je op alle situaties voorbereid. Vraag in het begin ook niet te veel van jezelf. Ga bijvoorbeeld niet direct vijf dagen in de week op de fiets, maar beperk het tot twee dagen. Zo bouw je het langzaam op.

3.      Investeer in goede kledij

Haak je altijd weer op het laatste moment af wanneer je de weersvoorspelling voorbij ziet komen? Probeer dit dan niet meer te doen. Het wordt al een stuk aantrekkelijker om op de fiets te stappen als je over de juiste kledij beschikt. Investeer daarom in goede thermokleding, sokken, een muts en kwalitatieve handschoenen. Zo blijf je lekker warm op de fiets. Eventueel zou je ook een regenpak kunnen aanschaffen. Hierdoor kom je minder nat aan op je werk.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips