Kantoor, atelier of coworkingspace huren als zelfstandige? Ontdek deze opties

3 minuten leestijd
man in white dress shirt sitting on black rolling chair while facing black computer set and smiling
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Last Updated on: 20th december 2022, 02:25 pm

Als zelfstandige is het heel handig én budgetvriendelijk om zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Maar soms heb je nood aan een kantoor om bijvoorbeeld klanten te ontvangen, een meeting te hosten of omdat je graag wil sparren met andere ondernemers en zelfstandige creatievelingen. Wij lijsten hieronder de beste mogelijkheden voor je op.

1. Coworkingspace

In een coworkingruimte werk je samen met andere zelfstandigen in dezelfde ruimte. Je kan samen ideeën delen en bespreken. Het verruimt je geest en je zal versteld staan van de impact op jouw eigen creativiteit wanneer je feedback deelt én krijgt van gelijkgestemden.

Regelmatig werken in een coworkingspace vergroot je professioneel netwerk aanzienlijk. Je zal vaker uitgenodigd worden op events en kan samenwerken met andere professionals die bijvoorbeeld een andere dienst dan jou aanbieden, maar wiens klanten vaak nood hebben aan jouw diensten. Zo kunnen jullie elkaar helpen!

2. Kantoor

Een kantoor huren is handig wanneer je regelmatig klanten wil ontvangen en je dat liever niet in je eigen woning doet. Bovendien boost het je professionele imago. Aan het huren van een kantoorruimte in een groot gebouw hangt een zeker prijskaartje vast. Dit geeft potentiële klanten een positief gevoel over jou als ondernemer. Je toont er immers mee aan dat je over voldoende financiële middelen beschikt om een mooie kantoorruimte te huren. Geen idee waar je zo’n ruimte kan huren? Zoeken doe je best lokaal. Ben je woonachtig in het Gentse? Zoek dan op ‘kantoor te huur Gent‘. Woon je in de provincie Antwerpen? Dan kijk je best uit naar een kantoor te huur in Antwerpen.

Op locatie werken biedt sowieso tal van voordelen ten opzichte van je thuiskantoor. Een meeting met klanten in een grote vergaderruimte verloopt vlotter, je hebt een scherm om je presentatie te delen en je vergroot er je netwerk mee.

3. Atelier

Heb je een iets creatiever beroep waarbij je nood hebt aan een atelier om bijvoorbeeld workshops of yoga-sessies te geven, of dans- en theaterprojecten te coördineren? Dan doe je er goed aan een atelier te huren. Je kan zo’n ruimte dan ook op gepaste wijze aankleden, zodat ze altijd klaar is om geïnteresseerden te ontvangen.

Een aparte werkruimte huren als zelfstandig ondernemer is sowieso een goed idee. Je hebt de kans om te ontsnappen aan de 4 muren bij je thuis, je vergroot er je sociale en professionele netwerk mee en je geeft je zakelijk imago een enorme boost!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips