/

3 originele manieren om je naamsbekendheid te vergroten

3 minuten leestijd

Je naamsbekendheid vergroten: welk bedrijf wil dat nou niet? Er zijn ontzettend veel goede en creatieve manieren om jouw brand meer onder de aandacht te brengen, maar natuurlijk ben je ook gebonden aan budget. Daarom is het belangrijk dat investeringen zoveel mogelijk rendement geven.

Welke manieren om je naamsbekendheid te vergroten zijn het meest effectief? En waar moet je aan denken als je een nieuwe strategie uitzet?

#1: Toon je expertise

Marketing en adverteren is duur. Bovendien is het niet voor ieder bedrijf de beste strategie om in te zetten op een breed publiek. Grote kans dat je er meer aan hebt om je expertise te laten zien aan de doelgroep die voor jou het meest belangrijk is. En dat kan op een hoop manieren!

Schrijf bijvoorbeeld een blog op je eigen website, organiseer een wedstrijd, of houd een lezing of presentatie op een bijeenkomst die relevant is voor jouw bedrijf. Door je expertise te laten zien op de juiste plek, zullen mensen jouw bedrijfsnaam positief gaan associëren met het veld waarin jij je als expert positioneert.

#2: Zet in op duurzaamheid

Wil je toch adverteren, dan is duurzaamheid het sleutelwoord. Dat is duidelijk te zien in de trend rondom duurzame relatiegeschenken. Voorbij is de tijd van goedkope plastic pennen met je bedrijfslogo, die na één keer gebruiken al in de prullenbak kunnen. Denk in plaats daarvan eens out of the box, en laat producten bedrukken waar mensen echt iets aan hebben, en ook echt een band mee op kunnen bouwen. Dopplerflessen of tassen bedrukken is daarvan een voorbeeld. De naamsbekendheid van je bedrjif zal daar op de lange termijn een mooie boost van krijgen.

#3: Focus op online

Steeds meer activiteit speelt zich online af. Ook jouw bedrijf zal waarschijnlijk garen spinnen bij meer aandacht voor de website en voor sociale media. Zeker als je nog weinig met de website doet, is dit een belangrijk punt om in te investeren. Een mooie website is een makkelijke plek waar mensen jou kunnen vinden – en daarmee ook goed voor de naamsbekendheid van je bedrijf. Maar het is ook een handige tool om de klanttevredenheid te meten, om te communiceren, en om mensen aan je te binden.

Werken aan de naamsbekendheid

Wil je jouw bedrijf beter op de kaart zetten? Dat hoeft echt niet aan de hand van dure advertenties: er zijn voldoende creatieve manieren om de naamsbekendheid te vergroten!

Nieuwste over Internet Marketing