Wat is het beste Nederlandse boekhoudprogramma voor belastingaangifte?

4 minuten leestijd

De meeste ondernemers zullen de belastingaangifte over 2019 inmiddels hebben gedaan. Zonder uitstel moest deze namelijk voor 1 mei 2020 gedaan zijn. Daarnaast moeten de meeste ondernemers elk kwartaal een BTW-aangifte doen. Als je alle administratie op orde hebt, is dat allemaal niet zo heel veel werk. Maar als je administratie uit Excellijsten, losse bonnen en bankafschriften bestaat, wordt het doen van belastingaangifte een stuk lastiger. Naast dat het dan veel tijd kost, is de kans dat je iets over het hoofd ziet, groot. Daarom is het verstandig om met een boekhoudprogramma te werken. Daarmee automatiseer je een (groot deel van) je administratie waardoor je altijd alle gegevens bij de hand hebt en niets vergeet. Maar welk Nederlands boekhoudprogramma is het beste voor het doen van je belastingaangifte?

e-Boekhouden

e-Boekhouden bestaat al sinds 2002 en is opgezet om ondernemend Nederland een betaalbare boekhoudoplossing te bieden. Een puur Nederlands product dus, waardoor je zeker weet dat alle Nederlandse regels en wetten bekend zijn. En mocht je vragen hebben, dan staan ze je dus ook in het Nederlands te woord. Dat is een prettige gedachte, het gaat tenslotte om jouw geld!

e-Boekhouden bestaat uit twee modules: Boekhouden en Factureren. Met de eerste module kun je eigenlijk je gehele financiële administratie verzorgen, van het inscannen van bonnen tot het inboeken van transacties. Met Factureren kun je daarnaast facturen sturen aan klanten, maar ook urendeclaraties bijhouden, offertes maken en voorraadbeheer doen. Dit is dus de uitgaande kant van je administratie. Beide modules zijn los aan te schaffen.

Pakketten voor verschillende bedrijfsgroottes

Het voordeel van e-Boekhouden is daarnaast dat ze drie pakketten hebben voor de beide modules. Als startende ondernemer mag je ze beide gratis uitproberen. Zo kun je testen of het inderdaad zo gemakkelijk is!

Het tweede pakket is het ultieme zzp boekhoudprogramma. Alle opties die je als zelfstandig of kleine ondernemer nodig hebt, zitten in in de modules. Voor een scherpe maandprijs krijg je respectievelijk 240 boekingen en/of 120 facturen per boekjaar. Voor grotere ondernemingen is dit onbeperkt, en nog steeds heel gunstig geprijsd.

De inhoud van de modules is voor elk type klant gelijk. Dus ook kleinere ondernemingen kunnen het volledige pakket gebruiken. En dat is een groot voordeel, vooral gezien de prijs. Daarnaast is het pakket, vooral als je beide modules afneemt, gewoon heel compleet. Het enige wat mist is de rittenregistratie en het online kunnen goedkeuren van offertes.

Belastingaangifte is met e-Boekhouden een peulenschil

In de modules zit alles wat je nodig hebt voor de belastingaangifte, je hebt hiermee alles bij de hand. Daarnaast kun je met het programma heel gemakkelijk de BTW-aangifte per kwartaal doen. Het is wel aan te raden om ook de module Factureren te gebruiken, zodat je ook de betaalde BTW en je uitgaven direct inzichtelijk hebt.

Met het gebruik van een boekhoudprogramma als e-Boekhouden fiets jij de volgende keer met gemak door de belastingaangifte heen! Dan houd je dus tijd over voor de écht belangrijke zaken van je onderneming, want zeg nou zelf: administratie en belastingen zijn niet de leukste onderdelen, toch?

Nieuwste over Ondernemerstips