/

Zet je onderneming in de spotlights!

3 minuten leestijd
Zet je onderneming in de spotlights!

Wat voor onderneming je ook hebt, verlichting is altijd belangrijk. Er zijn verschillende manieren om jouw onderneming te verlichten, maar de handigste is toch wel railverlichting. Dankzij deze railverlichting, LED-spots op rails, kun je precies die plekken uitlichten die er écht toe doen. Of je nu een galerie hebt, waarbij je verschillende kunstwerken wilt uitlichten of een hotel waarin je ervoor wilt zorgen dat iedere kamerdeur goed te vinden is, railverlichting is de oplossing!

Te fel licht is niet fijn, maar soms wel nodig

Er zijn momenten dat je wel verlichting wilt, maar de mensen niet het gevoel wilt geven dat ze een zonnebril moeten dragen. Dan is het goed om te weten dat er ook dimbare LED-verlichting op een rail bestaat. Je kunt het licht dan dempen en aanpassen aan de sfeer. Dat is vooral fijn wanneer je een horeca-onderneming hebt. Je kunt de LED-lampen dan dempen en, als het tijd is om af te sluiten en schoon te maken, de lampen weer vol aan zetten. Zo kun je, door één systeem te installeren, zowel werklicht als sfeerlicht in huis halen.

Er zijn verschillende soorten railverlichting

1-Fase railverlichting

Wanneer je kiest voor 1-fase railverlichting dan heb je te maken met een systeem waarbij alle elektriciteit over twee draden. Dat houdt in dat alle lampen óf aan, óf uit óf gedimd worden. Er is dan geen mogelijkheid om de lampen onafhankelijk van elkaar aan en uit te zetten.

3-Fase railverlichting

Het voordeel van 3-fase railverlichting is dat je de LED verlichting los van elkaar kunt bedienen. Je kunt per lichtpunt de verlichting regelen. Zet de ene lamp aan, de andere lamp uit en dim weer een andere lamp. Hierdoor is de 3-fase railverlichting meer flexibel in gebruik dan de 1-fase railverlichting.

Magnetische railverlichting

Magnetische railverlichting is in feite ook 3-fase verlichting, maar deze versie werkt op laagspanning. Je kunt deze soort railverlichting daardoor niet zomaar op het stroomnet aansluiten, hiervoor heb je een omvormer nodig. Het voordeel is dat deze volledig flikkering vrij is. Dat is rustiger voor de ogen wanneer je deze verlichting gebruikt als werklicht, maar ook je gasten in je hotel of restaurant zullen hier blij mee zijn.

Welke railverlichting kies je?

Het is misschien lastig om, als leek, te bepalen welke soort railverlichting het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Gelukkig staan de medewerkers van LEDloket voor je klaar om al je vragen over verlichting voor jou te beantwoorden. Je kunt hiervoor terecht in de chat op de site, maar ze zijn ook bereikbaar via mail of telefoon.

Nieuwste over Blog