Welke soort vloer past het beste bij uw kantoor?

3 minuten leestijd

Last Updated on: 7th april 2022, 11:37 am

Er zijn allerhande soorten vloeren op de markt die je kunt laten leggen in je kantoor. Elk type vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. En de ene soort past beter bij een bepaald type bedrijf. In dit artikel gaan we langs een aantal soorten vloeren, de voor- en nadelen hiervan en bij welk soort bedrijf deze passen.

Tapijt

We trappen de lijst af met een vloer waar iedereen maar al te graag over heen loopt: een tapijten vloer. Tapijten vloeren zijn er in elke kleur en patroon te vinden en hebben een gezellige en professionele uitstraling. Dit type vloer is zeer geschikt voor zakelijke bedrijven waar ook klanten over de vloer komen. Een bank wil bijvoorbeeld dat een klant zich thuis voelt, maar ze willen ook professionaliteit uitstralen. Op plekken waar veel gelopen wordt kan gekozen worden voor een projecttapijt. Let wel op: een tapijten vloer is wat arbeidsintensiever, hiervoor is vaak een speciale machine nodig.

Gietvloer

Dit type vloer past perfect bij hippe bedrijven. Een marketingbureau kan hem bijvoorbeeld gebruiken om de sfeer van een koffietent na te bootsen. Hun type werknemer zit hier immers ook graag te werken met hun laptop. Een gietvloer is wel een van de duurdere typen, dus vereist een investering.

Linoleum

Linoleum vloeren kennen we allemaal wel van de basisschool. Vroeger misschien niet het mooiste type vloer, maar inmiddels heb je veel mooie linoleumvloeren te verkrijgen. Ook is de vloer uitermate praktisch omdat het makkelijk schoon te maken is en niet zo snel slijt. Grote bedrijven en instellingen gebruiken dit vaak in bijvoorbeeld in hun hallen omdat hier heel veel stappen op worden gezet.

PVC-vloer

PVC-vloeren zijn populair omdat ze niet snel slijten en in veel verschillende ontwerpen en looks te vinden zijn – denk aan een houten look of een stenen look. Vanwege de eigenschappen zijn PVC-vloeren eigenlijk geschikt voor elk type bedrijf, omdat ze in elke mogelijke sfeer te krijgen zijn.

Hout

Leg een houten vloer in je kantoor voor een klassieke, luxe en professionele uitstraling. Een houten vloer past in elk type bedrijf, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Aan de vloer zelf zit al een kostenplaatje, maar er komt ook nog onderhoud bij kijken. Een houten vloer moet regelmatig geschuurd en gelakt worden.

Tips bij het kiezen van de juiste vloer

Nu je weet wat voor types vloeren er allemaal zijn, kan je beginnen met het maken van een goede keuze voor je kantoorvloer. Kijk eerst welk type bedrijf je hebt en welke sfeer je zoekt in een bedrijf. Bedenk dan hoeveel de vloer gebruikt gaat worden (en dus gaat slijten) en hoe groot je budget voor een vloer is.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog