Wat zijn goede kassasystemen voor je zaak?

5 minuten leestijd

Het is geen overdrijven als we zeggen dat een kassasysteem je horecazaak kan maken of breken. Tuurlijk, het eten, de service en ambiance speelt ook een grote rol, maar een goed werkende kassa is evenzeer belangrijk. De kassa is namelijk dé plek waar alles samenkomt. Van de bestelling tot aan het verwerken van de transacties. Als dit allemaal niet zo soepel verloopt, heb je het risico dat dit een directe negatieve invloed heeft op de service die je verleent aan je gasten. En dat wil je niet. Je wilt je gasten optimaal van dienst zijn en daarbij hoort een volledig geautomatiseerd kassasysteem.

Waarom een modern kassasysteem?

Een slim geautomatiseerd kassasysteem software zorgt er onder andere voor dat de voorraad- en orderbeheer, keuken en het afrekenen op elkaar afgestemd zijn. Tevens is het mogelijk al je belangrijke gegevens te allen tijde in te zien aangezien de slimme kassasystemen van nu alle gegevens in de cloud opslaan. Naast de moderne vaste kassasystemen, zijn er ook iPad-kassasystemen. Deze beschikken over het algemeen over dezelfde functies maar zijn net iets compacter, mobieler en flexibeler. Weet jij al voor welk kassasysteem jij gaat? Tijd om even dieper in te gaan op goede kassasystemen voor je horecazaak.

Zettle

Het POS-systeem van Zettle is vooral een goede keuze voor ondernemers in de horeca- en detailhandel sector omdat je alle activiteiten binnen je zaak gemakkelijk met elkaar kunt synchroniseren. Je profiteert van diverse uitgebreide functionaliteiten zoals voorraadbeheer, personeelsbeheer en planning. Tevens heb je ook toegang tot allerlei relevante product- en verkooprapportages.

Het kassasysteem van Zettle komt in diverse set-ups. Je hebt keuze uit vijf verschillende set-ups. Zo weet je zeker dat er altijd één set-up is die volledig bij de behoeften van jouw zaak aansluiten. De ‘’horecakit’’ is een setup die speciaal ontworpen is voor café’s, bars en restaurants. Hoewel Zettle wellicht niet de goedkoopste optie op de markt is, krijg je zeker wel waar voor je geld!

Booq 

Het slimme cloud based alles-in-één kassa van Booq is perfect voor cafés, hotels en restaurants. Je kunt moeiteloos rekeningen splitsen en samenvoegen, je profiteert van een geïntegreerde tafelplattegrond inclusief slimme verhuisopties en je ontvangt realtime overzichten van onder andere het aantal bestellingen en gasten per tafel. Tevens kun je ook eenvoudig de prijzen wijzigen en kun je eenvoudig switchen tussen meerdere devices zodat je altijd op de hoogte bent van de voortgang. Valt je internet even uit? Geen probleem. Je kunt gewoon blijven doorwerken dankzij het lokale wifi-netwerk.

Met het kassasysteem van booq bepaal je zelf hoe je jouw zaak inricht. Wil je graag een vaste kassa? Of ga je toch liever voor iPad kassa’s? Doordat het kassasysteem software van booq overal op kan draaien, kun je zelf kiezen met welke hardware, handhelds en besturingssysteem je wilt werken.

Lightspeed

Lightspeed heeft diverse kassasysteem software. Lightspeed Restaurant is daar een van en is speciaal ontworpen voor, je raad het al, alle type horecagelegenheden. Met Lightspeed Restaurant regel je alle zaken centraal; van het organiseren van reserveringen, bestellingen en betalingen tot aan personeelsmanagement, boekhouding en rapportages. Tevens heb je ook een speciale afhaal- en bezorg module en de mogelijkheid tot een self-order menu. Hiermee biedt je jouw gasten de mogelijk zelf hun bestelling te plaatsen via een iPad of een bestelzuil.

De prijzen van Lightspeed Restaurant zijn vanaf € 79 per maand. Je kunt je kassa vervolgens uitbreiden met diverse add-ons. Deze zijn vanaf € 9 per maand. Je kunt ook de benodigde hardware bij Lightspeed aanschaffen of je kunt je oude hardware gebruiken.

Kies wijs! 

Hoewel de bovenstaande drie kassasystemen een van de besten zijn, zijn er nog veel meer verschillende aanbieders van kassasystemen. Dit maakt het maken van een keuze vaak nog lastiger. Maak daarom van te voren een lijstje met jouw wensen en je budget, zodat je op die manier kassasystemen kunt gaan vergelijken en wegstrepen. Bij vele aanbieders heb je tevens ook de mogelijkheid om het kassasysteem eerst te testen voordat je daadwerkelijk overgaat tot aankoop. Maak hier vooral gebruik van!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog