Goed kunnen netwerken is belangrijk!

2 minuten leestijd

Heb je je weleens verdiept in hoe je eigenlijk moet netwerken? Ook in deze tijd is het namelijk van belang dat je dit doet om jezelf en jouw bedrijf/dienst op de kaart te zetten. Een Public affairs bureau kan je hierbij bijvoorbeeld goed helpen. Zij weten precies wat je moet doen om het beste uit jezelf te halen. Daarnaast geven we je in dit artikel ook graag nog wat van onze eigen tips mee.

Online netwerken

Online netwerken houdt niet in, dat je in je joggingpak achter de camera gaat zitten. Zorg ervoor dat je er netjes bijzit, ook al zit je in je eigen woonkamer. Zorg dat je er pico bello uitziet. Overigens is het ook heel belangrijk dat je de omgeving waar je in zit een beetje opgeruimd hebt. Je wasrek met onderbroeken kun je dus het beste eventjes op een andere kamer zetten.

Weet waar je voor staat
Jij bént jouw dienst of bedrijf, dus het is wel goed om te weten waar je precies voor staat. Zorg dat je goed weet te vertellen waarom iemand juist voor jou zou moeten kiezen als het aankomt op een samenwerking. Probeer van tevoren in te schatten welke vragen er gesteld kunnen worden tijdens het netwerken en bedenk alvast wat je daarop zou (willen) antwoorden.

Zoek een passend netwerk event

Er zijn verschillende netwerk events waar je naar toe zou kunnen gaan. Wel is het van belang dat het bij je past. Richt je je op kinderen, dan zal een event met betrekking tot ouderenzorg bijvoorbeeld niet passend zijn. Verdiep je er dus eerst goed in, zodat je met je visitekaartjes op zak en vol vertrouwen naar binnen kunt stappen.

Volg een korte cursus of workshop
Je kunt er ook voor kiezen om een korte cursus of workshop te volgen bij de Public Affairs Academie, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Ook organiseren zij met regelmaat events, waar je dus meer zou kunnen leren met betrekking tot netwerken.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips