Wat teambuilding toevoegt aan jouw bedrijf

3 minuten leestijd

Last Updated on: 12th april 2022, 01:13 pm

Een goede onderling sfeer binnen een team is de sleutel tot succes voor een bedrijf. Die goede onderlinge sfeer wordt bereikt door communicatie. Maar wat als er niet veel gecommuniceerd wordt binnen jouw team? Of nog lastiger: wat als er verschillende groepjes met zelfs enige rivaliteit ontstaat op jouw werkvloer? Dan biedt een teambuilding activiteit een uitkomst. In dit artikel lees je over de voordelen van teambuilding voor jouw bedrijf.

Vergroot onderling vertrouwen

Het is belangrijk om te kiezen voor een activiteit die niet te competitief is, maar juist eentje waar alle collega’s een team vormen. Een voorbeeld van zo’n activiteit is een escape room; ineens zit iedereen in hetzelfde schuitje en heeft iedereen er baat bij om goed samen te werken – anders zit je langer vast in de escape room. Aangezien iedereen afhankelijk van elkaar is, gaat voltooiing van de opdracht zeker een boost geven aan het onderlinge vertrouwen van je team.

Het kan leuk zijn om je werknemers te trakteren op een incentive Terschelling. Op de waddeneilanden zijn een hoop geschikte activiteiten te doen die zeer geschikt zijn voor bedrijfsuitjes. Er zijn zelfs bedrijven die uitjes voor teambuilding op Terschelling organiseren en hier hun specialiteit van gemaakt hebben.

Betere onderlinge sfeer

Naast teamwork en communicatie wordt de onderlinge sfeer van je team ook beter na zo’n uitje. Ze hebben samen iets doorstaan en dit werkt altijd verbindend. Vervolgens kan er nog weken over het leuke uitje in de pauzes gepraat worden. Dit kan ervoor zorgen dat iemand die zichzelf vaak een beetje op de achtergrond hield, ineens wel mee gaat met de wandeling.

Je leert je collega’s persoonlijk kennen

Iedereen heeft elkaar ook van een andere kant gezien, wat goed is voor de persoonlijke relaties. Sommige mensen laten op de werkvloer namelijk alleen hun zakelijke kant zien. En die kant is vaak wel een goede werker, maar niet altijd een goede teamplayer.

Inzichten voor jou als leider

Tijdens de activiteit zul je kanten en persoonlijkheidseigenschappen van je team zien die op de werkvloer nog nooit naar voren zijn gekomen. Een stil persoon lijkt als het nodig is toch leidinggevende skills te bezitten. En van iemand die vaak op de voorgrond is, heb je nu misschien gezien dat hoe diegene denkt, niet is hoe je hele team denkt. Deze kennis kan je gebruiken om problemen binnen de samenwerking op te lossen, en sommige mensen beter te kunnen betrekken.

Conclusie

Ieder team heeft er baat bij om eens aan teambuilding te doen. Voor veel problemen binnen je bedrijf kan het een opstapje zijn naar de oplossing. Maar zelfs wanneer alles goed loopt, haalt iedereen, inclusief jij, er lessen uit die van pas kunnen komen in de toekomst.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips