/

Waarom werkschoenen een must-have zijn voor je personeel

3 minuten leestijd
Waarom werkschoenen een must-have zijn voor je personeel

Heb je een eigen bedrijf, dan heb je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jouw werknemers veilig en gezond kunnen werken op de werkvloer. Het dragen van de juiste werkschoen heren is hierbij ontzettend belangrijk. Deze bieden niet alleen bescherming tegen gevaarlijke voorwerpen en vloeistoffen, maar bieden ook de nodige ondersteuning en comfort om blessures en vermoeidheid te voorkomen. Daarnaast dragen werkschoenen bij aan een betere hygiëne en gezondheid op de werkvloer. Maar ja, hoe kies je nu eigenlijk de juiste werkschoenen voor jouw personeel? Lees hier!

Bescherming en veiligheid

Als werkgever is het natuurlijk jouw hoogste prioriteit dat jouw personeel veilig kan werken. Je wilt ervoor zorgen dat ze geen gevaarlijke situaties hoeven te trotseren en dat ze beschermd zijn tegen eventuele ongelukken. Daarom moet je goed nadenken over welke werkschoenen jouw werknemers moeten dragen. Werkschoenen kunnen namelijk bescherming bieden tegen gevaarlijke voorwerpen en vloeistoffen op de werkvloer. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen dat er spijkers of scherpe voorwerpen door de zool van de schoen prikken, waardoor werknemers gewond kunnen raken.

Comfort en ondersteuning

Daarnaast moeten werknemers zich comfortabel voelen tijdens hun werk. Werknemers die de hele dag op hun voeten staan, hebben immers voldoende ondersteuning nodig om blessures en vermoeidheid te voorkomen. En dat is waar werkschoenen van pas komen. Werkschoenen kunnen namelijk de juiste demping en ondersteuning bieden die nodig zijn. Zo zorg je ervoor dat jouw personeel niet alleen veiliger werkt, maar ook comfortabeler en zonder pijnlijke voeten of rugklachten.

Hygiëne en gezondheid

Naast veiligheid en comfort zijn werkschoenen ook van groot belang voor de hygiëne en gezondheid op de werkvloer. Jouw werknemers kunnen namelijk ongemerkt vuil en bacteriën onder hun schoenen meenemen van buitenaf, wat kan leiden tot infecties en andere gezondheidsproblemen. Door werkschoenen te dragen die speciaal ontworpen zijn voor de werkvloer, kun je dit voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld werkschoenen met een antistatische zool die voorkomt dat er statische elektriciteit wordt opgewekt. Dit is vooral belangrijk bij bepaalde werkzaamheden waarbij statische elektriciteit kan leiden tot brand of explosies.

Kiezen van de juiste werkschoenen

Werknemers moeten dus veilig zijn op de werkvloer. Daarom is het kiezen van de juiste werkschoenen van groot belang. Je kunt hierbij kijken naar de veiligheidsnormen die gelden voor jouw sector, zoals EN ISO 20345 of EN ISO 20347. Maar ook de werkzaamheden die jouw personeel uitvoert zijn van belang bij het kiezen van de juiste werkschoen. Zo bieden stalen neuzen extra bescherming, antislipzolen voorkomen uitglijders en waterdichte materialen zijn ideaal voor natte omstandigheden. Neem dus de tijd om goed na te denken over welk type werkschoen het beste past bij jouw personeel, zodat zij veilig, comfortabel en gezond kunnen werken.

Nieuwste over Blog