Waarom je als zaakvoeder voor een hosted VoIP centrale moet kiezen

3 minuten leestijd

Last Updated on: 18th augustus 2022, 06:17 pm

Indien je als ondernemer meerdere personen tewerkstelt in je bedrijf, zal je moeten nadenken over een telefooncentrale. Heb je geen interesse in een klassieke centrale? Kies dan voor hosted VoIP. Ontdek hier alle voordelen van bellen in de cloud!

Wat is een hosted VoIP?

Hosted VoIP of Voice over Internet Protocol, betekent zoveel als bellen via het internet. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van IP-adressen. Je hebt dus geen fysieke telefooncentrale nodig. Zo’n klassieke telefooncentrale bestaat uit soft- en hardware die outdated worden met de jaren. Met een hosted IP telefooncentrale bel je in de cloud, waardoor je daar alvast geen last van hebt.

Wat zijn de voordelen van een hosted IP?

1. Up-to-date systeem

Een hosted IP telefooncentrale wordt continu gecontroleerd op updates. Je kan er dus vanuit gaan dat je altijd over de nieuwste versie beschikt, in tegenstelling tot bij een klassieke telefooncentrale.

2. Makkelijk in geval van thuiswerk

Om te bellen via het internet of de cloud, hoef je enkel je telefoon aan te sluiten op het internet. Je gebruikt daarvoor je huidige internetverbinding. Bellen met klanten wanneer je van thuis uit werkt is dus supermakkelijk. En dat is handig: zo hoef je je persoonlijke gsm-nummer niet door te spelen aan klanten.

3. Financieel voordelig

Bellen via het internet is goedkoper dan bellen via een klassieke telefooncentrale. De vaste kosten die je zou maken vallen namelijk weg wanneer je medewerkers bellen in de cloud. Ook de telefoonkosten per minuut liggen lager. Indien beide gesprekspartners gebruik maken van VoIP, is het volledige gesprek zelfs helemaal kosteloos!

4. Uitstekende kwaliteit

De gesprekskwaliteit van een telefoontje met hosted IP is beter dan die van een analoog gesprek. Dat is nog meer het geval wanneer je belt met buitenlandse klanten of collega’s.

5. Flexibel systeem

Hosted IP is heel flexibel. Is er sprake van uitbreiding in je bedrijf? Of vloeien er medewerkers af? Een hosted VoIP telefooncentrale krimpt en groeit mee met je onderneming. Het aantal gebruikers kan eenvoudig aangepast worden. Je betaalt bovendien enkel voor de functies die gebruikt worden.

6. Efficiënte communicatie

Door middel van een hosted IP kan je makkelijk ERP- en CRM-pakketten integreren. Dit maakt telefoneren met klanten tijdbesparender en efficiënter. Je hebt meteen de klantgegevens bij de hand en ziet onmiddellijk of collega’s bereikbaar zijn.

Voor elke zaakvoerder

Als ondernemer wil je een optimale bereikbaarheid. Heb je 5 medewerkers of 200? Met een hosted IP telefooncentrale kies je voor een toekomstgerichte communicatieoplossing. En geniet je probleemloos van alle bovenvermelde voordelen!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog