Vind het perfecte relatiegeschenk

4 minuten leestijd

Last Updated on: 21st oktober 2022, 02:32 pm

Een geschikt relatiegeschenk bedenken en vinden is vaak een lastige opgave. Afhankelijk van wat deze relatie precies van jou is moet je een goede afweging maken qua geschenk. Ga je voor iets persoonlijks, functioneels, zakelijks of een combinatie hiervan? Belangrijk bij een goed relatiegeschenk is dat het daadwerkelijk gebruikt kan worden en dat het doet terugdenken aan jouw bedrijf. Op deze manier biedt jij waarde aan je relatie en zorg je ervoor dat je niet vergeten gaat worden. Win win dus. Maar hoe doe je dit? Tassen bedrukken met het bedrijfslogo is een goed voorbeeld. We bespreken een aantal opties. Lees je mee? 

Producten bedrukken als relatiegeschenk

We hebben net al een leuk voorbeeld genoemd, het bedrukken van tassen. Een veel gebruikte optie voor het geven van een relatiegeschenk is het bedrukken van producten die gebruikt kunnen worden zowel voor thuis als op kantoor. Het voordeel van bedrukte producten is dat je zelf kan kiezen wat voor ontwerp je hierop zet. Heb jij een nieuw bedrijfsontwerp wat nog gepromoot moet worden? Bedruk het dan op de tas. Heb jij met deze relatie een specifieke verbintenis die ook grafisch weergegeven kan worden of delen jullie een merk onderdeel? Bedruk het op de tas. Op deze manier is het cadeau persoonlijk en wordt jij niet vergeten. 

Bij het bedrukken van producten is het wel belangrijk dat je goed overweegt wat voor product je gaat kiezen. Het moet een product zijn dat veel gebruikt kan worden en dus ook nuttig is. Kies bijvoorbeeld niet voor een wekker. Deze kan wel daadwerkelijk veel gebruikt worden, echter zal deze het huis niet verlaten en heb jij er wat betreft promotie dus niks aan. Katoenen tassen bedrukken, waterflessen, schriften, paraplu’s of powerbanks zijn voorbeelden van producten die goed te bedrukken en ook nog eens nuttig zijn. 

Kantoor gerelateerde producten 

Heb jij niet perse een logo of design wat je wil drukken op een relatiegeschenk? Geen probleem, er zijn genoeg andere opties. Zo zijn alle producten zoals hierboven genoemd ook te geven zonder bedrukking. Een andere optie is om je te richten op kantoor gerelateerde producten om zo je relatie een handig cadeau te geven. We blijven het herhalen, maar denk erover na dat het functioneel en persoonlijk moet zijn. De relatie moet jou in het achterhoofd houden. Kantoor gerelateerde producten zijn bijvoorbeeld duurzame schriften, calenders, memo’s, stickers, etc. Hier kan je bijvoorbeeld een pakket van maken en deze geven. Over het algemeen zal iedereen hier blij mee zijn al is het alleen al omdat het handig is. 

Etenswaren als relatiegeschenk 

Naast bedrukte of kantoor gerelateerde producten is het altijd leuk om etenswaren te geven aan een relatie. Wie houdt er immers niet van een lekkere pot met snoep, chocola, of een borrelpakket? Precies, dit zal altijd een positieve reactie krijgen. Om een relatiegeschenk met etenswaren nog persoonlijker te maken is het leuk om specifiek streekproducten te kopen. Op deze manier kun jij je relatie iets van jullie omgeving geven wat hem/haar bij zal blijven. Denk bijvoorbeeld aan specifieke snoepjes, worst, een borreltje, of koek. 

Bedenk wat het beste past bij jouw situatie en ga op zoek!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips