/

Vijf thuiswerk tips

3 minuten leestijd

Als je niet gewend bent om thuis te werken en normaal vanuit bijvoorbeeld een kantoor werkt, is de stap om ineens fulltime thuis te werken best groot. Je hebt niet je vertrouwde werkruimte om je heen en thuis heb je een stuk meer afleiding. Je bent niet gewend om thuis te werken, dus is het automatisch een stuk anders. Toch wil je niet dat je productiviteit daalt en wil je nog even goed presteren als voorheen. Hoe zorg je dat je het thuiswerken een eitje wordt voor je? Lees hier vijf tips!

1: Zoek je eigen ruimte

Niet iedereen heeft de luxe van een eigen kantoortje in huis, maar het is wel prettig om in een afgesloten kamer te zitten en er een soort kantoor van te maken. Door bijvoorbeeld aan de keukentafel te zitten, houd je dat gevoel van ‘ik ben thuis’. Zonder je jezelf een beetje af, krijg je ongetwijfeld meer gedaan.

2: Houd een ritme

Rustig om 9.00 wakker worden, langzaam ontbijten en om 10.30 een keer achter de computer kruipen. Het klinkt als de ideale thuiswerkdag en de kans dat je dit eerst wil doen is groot, maar het is het beste om een goed ritme aan te houden. Word net als normaal om, bijvoorbeeld, 7.30 of 8.00 wakker, maak jezelf klaar en zorg dat je rond 9.00 kunt beginnen. Door in het ritme te blijven, heeft je lichaam door dat je moet werken. Neem ook af en toe een pauze.

3: Bereikbaar blijven

Bereikbaarheid is anders als iedereen thuis zit. Je kan niet even snel iets vragen aan die ene collega. Wees bereikbaar op zowel de mail als de telefoon, zodat iedereen jou kan bereiken. Moet je ook telefoontjes plegen op kantoor? Met een VoIP telefoon ben je op bijvoorbeeld een 088 nummer altijd bereikbaar. Kun je VoIP bellen, worden alle telefoontjes doorgestuurd naar jouw mobiele telefoon en kun je bellen via dat zakelijke nummer. Erg handig dus!

4: Minimale afleiding

Afleiding is voor velen de grootste valkuil tijdens het thuiswerken. Nog even tussendoor de was doen of even een doekje over het aanrecht halen. Voordat je het weet spendeer je uren aan taken die je normaal na het werken doet. Doe dat dus nu ook! Bewaar klusjes voor als je al het werk gedaan hebt en focus je alleen op het werk.

5: To-do lijst

Door de dag van tevoren of in de ochtend een lijst te maken met alles wat je moet doen, weet je precies welke taken je die dag hebt en hoe lang je ongeveer nodig hebt. Als je dit goed opschrijft zie je wat je moet doen, en ben je waarschijnlijk ook gemotiveerder om het af te maken.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing