Hoe innovatie en business gaan veranderen de komende 10 jaar

4 minuten leestijd

Last Updated on: 20th april 2020, 02:44 pm

Als we kijken naar de wereld om ons heen, dan lijkt het alsof we elke dag meer innovatief worden. Alsof je het bijna niet kunt bijhouden, zo snel gaat het. En dat innovatie belangrijk is, weten we natuurlijk allemaal zeker. Maar wat staat ons op het gebied van innovatie allemaal te wachten? In deze blog vertellen we je meer over innovatie en business. En wat we de komende tien jaar kunnen verwachten.

Vertelden je 15 jaar geleden aan iemand dat je straks altijd en overal gebeld kunt worden, dan was je waarschijnlijk uitgelachen. De tijd dat we nog thuis moesten blijven voor een telefoontje is natuurlijk al lang verleden tijd. Maar dat we zo 24/7 verbonden met elkaar zouden zijn, is nog voor veel mensen een verrassing. En dat is ook wat veranderen zijn, vaak gaat het zo snel dat we het zelf amper in de gaten hebben. Vroeger waren er tenslotte geen smartphones, was er geen internet en konden we elkaar niet op 10 verschillende manieren “volgen” online.

Innovatie en je business

Wat betekent al deze innovatie voor jou als ondernemer. Het kan je soms nog weleens te snel gaan. Een spreker innovatie kan jou en je team bijpraten op het gebied van innovatie en business. Waardevol voor je onderneming en koppel er bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst aan vast. Want ook in de business verandert er veel. Niet alleen op het gebied van communiceren, maar zeker ook op het gebied van consumeren en produceren. En daarmee komt de toekomst steeds dichterbij. Deze zaken worden de komende tien jaar bijvoorbeeld steeds meer normaal.

  1. 3D-printen

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een printer thuis. Je stopt er een blaadje in en de tekst van je computer verschijnt op het A4’tje. Maar 3D-printen. Dat is nog relatief nieuw en staat nog flink in de kinderschoenen. Maar een 3D printer kan een hoop problemen oplossen. Zo wordt er getest met 3D-geprinte voorwerpen. Bijvoorbeeld kleine onderdelen voor auto’s of andere mechanica. Maar het is ook interessant voor ziekenhuizen die bijvoorbeeld protheses moeten maken.

  1. Virtual en augmented reality

Wat stond de wereld op de kop toen we allemaal massaal Pokémon’s konden vangen in de buurt. VR wordt steeds verder ontwikkeld. Niet alleen voor ons plezier, maar ook voor bijvoorbeeld onderwijs, speeddating en fysiotherapie. Maar als we het hebben over ons plezier dan kunnen we ook steeds meer met VR. Bijvoorbeeld volledige speelfilms in VR bekijken, drone-wedstrijden van dichtbij bekijken en nog veel meer online spellen.

  1. Zelfrijdend vervoer

Een auto die je niet hoeft te besturen. Het voelt nog erg futuristisch, maar het komt steeds dichterbij. Zelfrijdend vervoer zal waarschijnlijk gecombineerd worden met meer oplaadstations, crashproofs, apps en waarschijnlijk zelfs autoraces. Of dat betekent dat er straks ook geen buschauffeurs en taxichauffeurs meer zijn, is natuurlijk lastig in te schatten. Want hoe innovatief sommige ideeën ook zijn, mensen vervangen blijven een lastig onderdeel.

In de toekomst zal er dus veel veranderen. En hoewel we vroeger dus niet hadden verwacht dat we zélfs onderweg gebeld konden worden, kunnen we ons niet voorstellen dat we straks in een zelfrijdende auto rijden. Wie weet wat de toekomst ons gaat brengen?

Nieuwste over Ondernemerstips