Verwerken van textielsoorten met een CO2 laser

2 minuten leestijd

Bij het produceren en verwerken van textielsoorten zie je een verscheidenheid aan stoffen die meestal met een hoge snelheid bewerkt worden. Dat wordt vaak gedaan met de hand of met een snijmachine. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Je moet textiel namelijk met veel zorgvuldigheid bewerken. Als je dat te snel doet, kunnen er rafels uit die te snelle bewerking voortkomen. Door de vele voordelen die lasertechnologie biedt, wint een CO2 laser in deze sector snel terrein.

Plug and play

Bedienen en produceren zijn een makkie door de plug and play technologie van onze lasermachines. Je plaatst je materiaal op de werktafel, selecteert het juiste programma en de opdracht start. Snijden met een lasermachine gaat zoveel sneller dan knippen. En deze snelle methode betekent geen verlies van kwaliteit. Door de precisie en de werking van de lasermachine versmelten de stofranden tijdens het snijden ervan. Met als resultaat cleane en keurig afgewerkte randen. Nooit meer rafels. En zomen is overbodig.

Probleemloze bewerking van textiel

Een ander pluspunt is dat er zoveel verschillende soorten textiel te gebruiken zijn. Een BRM lasermachine kan heel eenvoudig textielsoorten als polyester, vilt, katoen en zijde graveren en snijden. Ook het meer bijzondere textiel als softshell, jeans, alcantara of fleece kunnen probleemloos verwerkt worden.

Continue kwaliteit

Omdat een CO2 laser continue kwaliteit levert, wordt kwaliteit gewaarborgd. Dat is niet alleen van belang bij de textielverwerking van je eigen items. Ook wanneer je productie maakt voor anderen als modemerken, woontextielbedrijven of de automotive-branche is dat essentieel.

Snel en nau wkeurig

Heb je te maken met grote textielstukken? Dan kun je absoluut profiteren van de snelheid van een laser. Of wil je ingewikkelde, gedetailleerde vormen maken? Dan is de nauwkeurigheid van onze machines een grote plus.

Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Check BRM Lasers om te ontdekken welke machine bij jou past.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog