Mindful ondernemen: zo doe je dat

3 minuten leestijd

Mindful ondernemen een ‘contradictio in terminis’? Helemaal niet! Steeds meer bedrijven en ondernemers maken plaats voor mindfulness binnen hun bedrijf. Mindfulness als tactiek om jouw ondernemerschap te laten groeien? Het kan! En je leest er alles over in deze blog!

Zonder stress ondernemen

Soms zit je met je handen in de haren en lijkt het alsof je het ene probleem na het andere moet zien op te lossen. Zo gaat dat nu eenmaal in een business (en trouwens ook in het leven). Het kan niet altijd van een leien dakje gaan. De kunst is om ook op zulke momenten het hoofd koel te houden. Hier komt mindfulness handig bij kijken. Zonder stress ondernemen? Dat is te mooi om waar te zijn, maar omgaan met die stress op een efficiënte manier, dat kan wel en het is dichter in handbereik dan je zou denken. 

 

Mindful ondernemen, hoe doe ik dat?

Focus je op het hier en het nu. Vaak dwalen gedachten af en vergeet je de essentie: wat er hier en nu voor je neus staat. Wat er morgen en overmorgen komt, is vanzelfsprekend wel belangrijk, maar te veel in morgen leven, zorgt ervoor dat je de dingen van vandaag mist. Natuurlijk wil je graag die ene iDEAL betaling na de andere zien binnenkomen, maar af en toe tijd voor jezelf maken en je hoofd volledig vrijmaken, al is het dagelijks een uurtje, zal je creatief denken en je zintuigen aanscherpen, met als resultaat? Een scherpere jij! 

 

Verleg je focus naar 1 taak 

Ben jij ook zo’n multitasker? 500 dingen tegelijk en dan nog een telefoontje aannemen? Het kan wel lijken alsof je dan veel aan het doen bent en je hoop zo meer gedaan te krijgen, maar in werkelijkheid is dat vaak niet zo. Mensen zijn niet gemaakt om te multitasken en je focussen op 1 ding zal je productiviteit enkel verhogen. Combineer dat met een half uurtje meditatie in de ochtend and you are at the top of your game in no-time! 

 

Let go of let’s go? 

Let go! Makkelijk gezegd natuurlijk, maar oefening baart kunst. In bepaalde gevallen kan het interessanter zijn werk uit te besteden, dan alles zelf op je schouders te nemen. Op een gegeven moment wordt het gewoon te veel. Mijn tip? Schakel op tijd anderen in, nog voor het allemaal te veel wordt. Zo hebben ze de tijd om mee te groeien met jouw bedrijf. Heb jij straks tactisch de juiste tools en software ingeschakeld om je zaak op te bouwen, ook dat is mindful ondernemen. Heb jij al eens een payment service provider voor je webshop gedacht? Je bespaart er een hoop financiële administratie mee. Let’s go!

 

Nieuwste over Blog